Medalie de argint obţinută de un elev timișorean la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada

fizica

Elevii români au obţinut trei medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015, fiind premiaţi la toate cele patru probe ale concursului, chimie, matematică, informatică şi fizică.

La chimie a obţinut o medalie de aur, cu punctaj maxim, Cristian Robert Râclea, elev în clasa a clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, alte două medalii de argint fiind cucerite de Maria Velicu – clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Sabina-Giorgiana Fîrţală – clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur şi la ediţia precedentă a olimpiadei, a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

La matematică, Andreea Dima, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doică – clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au cucerit medalii de bronz. Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Alte două medalii de aur au fost obţinute la proba de informatică, de Darius Marian, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Andrei Costin Oncescu – clasa a X-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, iar Vlad Mihai Rochian – clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara a câştigat medalia de argint.

Tot medalii de argint au obţinut, la fizică, Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Peste 150 de concurenţi din şase ţări au participat la ediţia a XXII-a a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5-11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federaţia Rusă).

Olimpicii revin în ţară luni, la ora 12.40, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *