Materialele didactice auxiliare, la mâna părinţilor

manuale 2

Dacă până recent, elevii foloseau în procesul de învăţământ materiale auxiliare pe care le impuneau profesorii, de acum dascălii le vor folosi doar pe cele pe care le aleg părinţii. Aşa a anunţat Ministerul Educaţiei, care a reglementat modalitatea de utilizare în unităţile de învăţământ preuniversitar a acestor suporturi pentru învăţare, aprobate şi avizate de Centrul Naţional de Evaluare.

În funcţie de nevoile fiecărui ciclu de educaţie, cadrele didactice, prin catedre sau comisii metodice, selectează auxiliarele didactice din lista celor aprobate. Acestea sunt centralizate de profesorul diriginte, care le va prezinta adunării generale a părinţilor.

Adunarea generală a părinţilor hotărăşte dacă susţine alegerea cadrelor didactice şi a echipei manageriale a unităţii de învăţământ privind auxiliarele didactice şi mijloacele de învăţământ utilizate.

Apoi, consiliul reprezentativ al părinţilor/asociaţia de părinţi din fiecare unitate de învăţământ îşi exprimă acordul pentru utilizarea materialelor auxiliare propuse de cadrele didactice şi întreprind demersurile necesare punerii în practică a deciziilor luate de adunările generale ale părinţilor, cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar. Cadrele didactice vor fi informate prin intermediul consiliilor profesorale în legătură cu aceste demersuri.

Reamintim că rezultatele primei sesiuni de aprobare a materialelor auxiliare didactice au fost publicate în data de 5 ianuarie.

Suplimentar, a fost adoptată şi procedura pentru reluarea procesului de aprobare/avizare a materialelor auxiliare didactice care nu au fost acceptate din cauza nerespectării criteriilor prevăzute de metodologia de evaluare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns