Matei Creiveanu, city-managerul Timişoarei: pentru mizeria din oraș e de vină Robu!

Matei Creiveanu, city-managerul Timişoarei: pentru mizeria din oraș e de vină Robu!

Matei Creiveanu, city-managerul Timişoarei: pentru mizeria din oraș e de vină Robu! Administrația municipală a Timișoarei se proclamă nevinovată pentru mizeria din oraș. Asta după ce comisarii Gărzii de Mediu au găsit din belșug deșeuri abandonate pe domeniul public, străzi nemăturate și cu mizerie multă în special în zona bordurilor și o mulțime de mormane de frunze care nu au fost ridicate der astă-toamnă și au amendat municipalitatea cu 60.000 de lei.

Ei bine, de vină e… Nicolae Robu. Matei Creiveanu, administratorul public al Timișoarei, îl înfierează pe fostul primar, care ar fi lăsat actualei echipe o grea moștenire în materie de contracte numai cu companii care nu-și fac treaba.

”De mai bine de un an vorbim public despre problemele salubrizării în Timișoara și despre măsurile luate. Lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administrație: șase contracte cu șase firme diferite care se ocupă de salubrizare și orașul suferă mult la acest capitol.

Lună de lună, tăiem din sumele pe care aceste firme ni le facturează pentru că suntem nemulțumiți de modul în care își respectă condițiile contractuale. Din păcate, contractele prost făcute ne împiedică la măsuri mai drastice. Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timișoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curățenia orașului”, spune Creiveanu în comunicatul în care îl învinuiește pe Robu, deși acesta nu mai e primar de aproape un an și jumătate.

În schimb, administratorul public al orașului e mândru de munca polițiștilor locali și a inspectorilor Primăriei care constată mizeria făcută de unii cetățeni și îi sancționează.

”Să nu ne ascundem după deget: măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curățenia orașului. Rezolvări sunt, de exemplu, controalele desfășurate în trecut împreună cu Poliția Locală și inspectorii primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deșeuri pe domeniul public și care s-au soldat inclusiv cu confiscarea mașinilor celor care au încălcat cu bună știință legea”, punctează Matei Creiveanu.

Și totuși, era culmea penibilului să nu-și facă omul și un pic de autocritică tovărășească, zicând că da, pe ici-colo poate face mai mult Primăria:

”E adevărat că sunt locuri în Timișoara unde se poate mai bine și mai curat. Dar ne-am dori ca inspectorii Gărzii de Mediu, care au petrecut o săptămână în control la Primărie, pentru a-și justifica amenda, să treacă de limitele administrative ale orașului și să vadă și miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a orașului, de exemplu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Matei Creiveanu, city-managerul Timişoarei: pentru mizeria din oraș e de vină Robu!

  1. Fritz e voluntar din Germania, Creiveanu e un bucureştean care nu s-a remarcat cu nimic acolo unde a lucrat anterior. Ce treabă au ei cu Timişoara?

  2. Are dreptate omul, eu l-am văzut pe Robu alergînd prin oraș cu sacul cu gunoaie și scuturînd copacii ca să cadă frunzele înainte de controlul Gărzii de Mediu ! Robu e de vină că nu v-a expulzat din oraș pe toți imbecilii care aveți glas acum ! Oare or fi umblat mult pînă să-l găsească pe idiotul ăsta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *