Măsuri pentru angajații scutiți de impozit pe salariu

programator

Scutirile de impozit pentru angajații din domeniul IT, cercetare-dezvoltare, persoane cu dizabilități și sezonieri sunt păstrate și de la 1 ianuarie 2018, dată de la care contribuțiile sociale au fost trecute în sarcina salariaților, guvernul adoptând un memorandum în acest sens.

Prin acesta, se declanșează procedurile pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru întreprinderile cu angajați care beneficiază de scutiri la plata impozitului pe venit, conform art. 60 din Codul fiscal, astfel încât să se mențină acest statut fiscal special, iar salariile nete pentru salariații din această categorie să nu fie diminuate în contextul transferului contribuțiilor aferente angajatorului către angajat, începând cu 1 ianuarie 2018.

Principalele caracteristici ale schemei de ajutor de minimis care urmează să fie aprobată, sunt perioada de valabilitate 2018-2020 și numărul total estimat de de 8.760 de întreprinderi beneficiare, cu o medie anuală de 2.920 de salariți cu scutiri de impozit.

Ajutorul de minimis urmează să fie acordat sub formă de sume nerambursabile, alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Finanțelor Publice, în baza unor decizii de aprobare a cererilor de finanțare. Bugetul total prevăzut pentru acordarea acestui ajutor de minimis este de 300 de milioane de lei, sumă repartizată în mod egal pentru cei trei ani calendaristici ai perioadei de valabilitate a schemei de ajutor.

Angajatorii beneficiarii ai măsurii de finanțare trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe criterii, inclusiv cel de a avea angajați în baza unor contracte de muncă cu normă întreagă, valabile în luna decembrie 2017, care beneficiază de scutiri în baza art. 60 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns