Măsuri aspre la Sânnicolau Mare

masuri aspre

Autoritățile din Sânnicolau Mare au luat măsuri severe pentru evitarea răspândirii epidemiei de coronavirus. A fost luată în calcul chiar închiderea orașului, fapt pentru care a fost consultată populația, printr-un sondaj online, în care majoritatea, adică 57 la sută, au fost în favoarea acestei soluții.

CITEȘTE ȘI: Coronvairus: cel mai recent bilanț în Timiș. Câte noi cazuri au fost depistate

Totuși, Comitetul pentru Situații de Urgență din Sânnicolau Mare a optat pentur alte măsuri, destul de aspre, dar care nu vizează închiderea orașului. Astfel, fiecare familie din oraș va primi un pachet cu patru  maști care se pot refolosi. Ele au fost, deja, comandate și vor fi distribuite de către angajați ai primăriei. De asemenea, vor fi delegați salariați ai primăriei pentru a face parte din patrule mixte, alături de polițiști, care să verifice persoanele care circulă pe stradă.

STAI ACASĂ! AGIL ÎȚI LIVREAZĂ GRATUIT BUNĂTĂȚILE LA CARE POFTEȘTI

O altă măsură vizează intrarea în oraș: chiar dacă localitatea nu a fost închisă, se vor institui filtre riguroase și nu va fi permis accesul celor care nu vor avea un motiv solid. De exemplu, este permisă intrarea celor care merg la serviciu sau la farmacie, dar nu și a acelora care doresc să-și viziteze rudele sau să meargă la cumpărături.

”Îmi pare rău pentru cei de la sate, care vor să meargă la supermarketuri, dar eu trebuie să protejez, în primul rând, populația din orașul Sânnicolau Mare”, a declarat primarul Dănuț Groza. În același scop, a fost luată o măsură împreună cu conducerea firmei Zoppas, care continuă să-și desfășoare activitatea. Astfel, nu vor mai fi aduși la muncă muncitori din localitățile în care există cazuri de coronavirus, până acum semnalându-se îmbolnăviri la Periam și la Sânpetru Mare. La Sânnicolau Mare nu există nici un caz confirmat cu coronavirus, până în momentul de față.

”Căutăm tot timpul soluții ca să protejăm populația. De aceea, până acum, au fost spălate și dezinfectate de două ori toate străzile din oraș, iar în cel mult două zile vom avea montate dispozitive de dezinfectare în toate scările blocurilor”, a declarat primarul orașului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Măsuri aspre la Sânnicolau Mare

  1. Au înnebunit cum sa nu poti merge la cumpărături la supermarket??? Lapte praf nu gasesc decât la carrefour atunci ce fac nu-i mai dau copilului sa mânce pt ca asa vrea primarul???

  2. Angajati ai primăriei în patrule cu organele de ordine asa o idiotenie cred ca este foarte rara mai bine iar trece in somaj tehnic ca si asa sînt prea multi si nu au activitate chiar foarte mulți pentru un oraș de 10 000 de locuitori , si banii economisiti in acest mod iar da la spitale , daca mai sînt și atîția , ce ar fi daca toti primarii ar inchide orasele lor cei de la satele din jur ce ar face asa este cînd este votat cineva de prea multe ori , i se urca la cap . am auzit ca a inceput sezonul excursiilor organizate de primărie pentru pensionari , acest primar ar trebui sa citească cum acționează virusul în populației, presa abundă de articole scrise de profesioniști.

Lasă un răspuns