Mașinile timișenilor își păstrează „buletinul“

Chiar dacă un ordin comun al miniştrilor transporturilor, internelor şi finanţelor prevede că, începând de poimâine, cărțile de identite ale vehiculelor vor fi emise într-un nou model, șoferii timișeni nu trebuie să-și bată capul cu preschimbarea „buletinului“ mașinii lor.

Conform unui anunț făcut ieri de către reprezentanții Registrului Auto Român, instituția va continua să elibereze cărți de identitate pe model vechi și în următoarele luni. „Conform prevederilor legale, se va recurge la eliberararea modelului nou de document după ce vor fi consumate cărțile de identitate ale vehiculului deja tipărite.

RAR estimează că stocul actual de formulare (CIV) permite desfășurarea corespunzătoare a activității până la sfârșitul anului în curs“, dau asigurări cei de la Registru Auto. Măsura de modificare a modelului de document a fost propusă, aşa cum au susţinut iniţiatorii proiectului de act normativ, pentru a introduce mai multe rubrici noi, impuse de necesitatea furnizării unor informaţii pentru unele autorităţi ale statului, dar şi pentru a armoniza numerotarea şi denumirea unor rubrici cu cele ale certificatului de înmatriculare.

„Principala schimbare va fi în completarea mult mai multor rubrici în cartea de identitate. Elementele noi sunt trecerea în cartea de identitate a unor informaţii precum norma de poluare europeană, valoarea CO2, sistem de propulsie”, a declarat George Dincă, directorul general al RAR.

Oricum, este sigur că înlocuirea cărților de identitate, inclusiv la cerere, va fi gratuită. „Menționăm că, indiferent de modul în care se va face tranziția către următorul CIV, posesorii de vehicule nu sunt și nici nu vor fi afectați financiar sau în vreun alt mod“, au ținut să facă ieri precizarea reprezentanții Registrului Auto.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns