Maşinile de peste 7,5 tone au INTERDICŢIE pe drumurile din vestul ţării! Cel puţin până vineri

tiruri

Maşinile de peste 7,5 tone au interdicţie de circulaţie, miercuri, joi şi vineri, între orele 12 şi 20, pe toate drumurile şi pe autostrăzile din judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin. Interdicţia este valabilă, miercuri, şi pentru judeţele Satu Mare, Bihor, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu.

Restricţia temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost instituită de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în urma avertizării cod portocaliu de caniculă emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru cele zece judeţe din vestul şi sudul ţării, unde se vor înregistra temperaturi de 37-38 de grade.

Restricţia nu se aplică transporturilor de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor cu apă îmbuteliată şi transporturilor de produse provenite din exploatări agricole.

Citeşte şi:

„Mica Sicilie bănăţeană”. Locuitorii unei comune din Timiş sunt ameninţaţi cu bătaia, dacă vorbesc cu presa!

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, restricţionarea circulaţiei, luată în baza prevederilor articolului 44 alineatul 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997, este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *