”Masa caldă” – doar în trei din cele șapte școli din Timiș cuprinse în programul-pilot inițiat de Ministerul Educației

”Masa caldă” - doar în trei din cele șapte școli din Timiș cuprinse în programul-pilot inițiat de Ministerul Educației

”Masa caldă” – doar în trei din cele șapte școli din Timiș cuprinse în programul-pilot inițiat de Ministerul Educației

Programul ”Masa caldă în școli”, derulat de Ministerul Educației, a vizat, pentru anul școlar 2022-2023, șapte unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Timiș. Inițial, lista alcătuită de minister a cuprins șase școli timișene, aceleași de anul trecut. Ulterior, începând din această lună, în program a fost inclusă și unitatea de învățământ din Chevereșu Mare, lista finală fiind extinsă de la 300 la 450 de unități de învățământ din țară.

Ministerul Educației nu a virat însă banii tuturor primăriilor în componența cărora funcționează școlile selectate pentru a face parte din acest program. În județul Timiș, spre exemplu, nu a ajuns niciun leu. Drept urmare, unele administrații locale au luat decizia de a demara programul din fonduri proprii odată cu începerea noului an școlar, urmând să își recupereze banii în momentul în care ministerul va vira sumele aferente. Astfel de decizii au fost adoptate la nivelul primăriilor Șag, Birda și Mașloc (unitate administrativ-teritorială cu o experiență de patru ani în derularea Programului ”Masa caldă în școli”).

În Timișoara, singura unitate de învățământ cuprinsă în program – Liceul Teologic Ortodox ”Antim Ivireanu” – așteaptă, pentru cei aproximativ 650 de beneficiari, ca primăria să primească banii aferenți de la minister. Reprezentanții municipalității au precizat însă că nu doar fondurile sunt o problemă, ci și anumite aspecte legate de procedura de achiziție care trebuie clarificate din punct de vedere juridic.

În aceeași situație se află și unitățile de învățământ de pe raza primăriilor Chevereșu Mare, Fibiș și Traian Vuia, așteptând ca Ministerul Educației să vireze sumele necesare.

CITEŞTE ŞI: Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

În anul școlar anterior, Programul ”Masa caldă în școli” a fost finanțat cu 10 lei/zi/beneficiar față de 15 lei cât este în prezent și a fost implementat în șase unități de învățământ din Timiș, menționate mai sus. Începând din acest an, pe listă a fost adăugată unitatea de învățământ din Chevereșu Mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *