Cruce nouă pentru o biserică din Timiş

Cruce nouă pentru o biserică din Timiş

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan al Banatului a sfințit, în dunminica a 24/a după Rusalii, crucea care a fost înălțată pe turla bisericii din parohia Stamora Română.

”Chiriarhul Banatului a fost întâmpinat la orele dimineții de părintele Ioan Bălăngean, consilierul juridic al Arhiepiscopiei Timișoarei, fiu al satului, împreună cu părintele paroh Ștefan Mareniuc, preotul pensionar Vicențiu Bășa, membrii Consiliului parohial, precum și credincioșii parohiei, prezenți în număr mare la acest eveniment.

După încheierea Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit Ioan a sfințit Crucea, care a fost înălțată pe noua turlă a bisericii, refăcută în întregime.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța acestui moment deosebit și a precizat că aceia care s-au închinat și au sărutat această Sfântă Cruce vor putea să le spună copiilor și nepoților lor că au asistat la un moment istoric din viața parohiei. În încheiere, părintele paroh Ștefan Mareniuc a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan și tuturor celor prezenți la acest moment unic din viața parohiei.

CITEŞTE ŞI: Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

Parohia Stamora Română este situată în comuna Sacoşu Turcesc, la 27 km de Timişoara şi 25 km de Buziaş. În documente satul este amintit prima dată în anul 1410. Actuala biserică a parohiei a fost edificată în anul 1862 și a fost târnosită în anul 1935 de către episcopul Caransebeșului, dr. Vasile Lazarescu.

Actuala pictură a bisericii datează din anul 1968 și a fost realizată de pictorul Simion Băcală. A fost restaurată în anul 2013 și resfințită în același an de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei”, subliniază reprezentanţii Mitropoliei Banatului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *