”Mărțisor… fără cuvinte”

Elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” din Timişoara vizitează în această perioadă mai multe instituții publice pentru a oferi doamnelor mărțișoarele realizate de ei.

Acțiunile se derulează sub sloganul ”Mărțisor… fără cuvinte”, fiind menite să promoveze incluziunea și egalitatea șanselor pentru persoane cu deficiențe.

Evenimentele din Luna Femeii se înscriu în proiectul educațional ”Când mâinile vorbesc”, desfășurat de unitatea de învățământ în perioada decembrie 2018-iunie 2019.

Proiectul vizează aducerea la cunoștința comunității locale asupra nevoii de integrare a persoanelor cu deficiență de auz și promovarea limbajului mimico-gestual ca limbă maternă a persoanei surde.

Pe lângă acestea, elevii implicați în proiectul ”Când mâinile vorbesc” își îmbunătățesc abilitățile sociale şi afective prin desfăşurarea de activităţi specifice, adaptate la copiii cu nevoi speciale.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” din Timişoara reprezintă segmentul de învățământ special de stat (preșcolar, primar, gimnazial), care școlarizeaza copii și elevi cu deficienţe de auz, cât și cu surdocecitate/deficiențe senzoriale multiple (DSM) și/sau asociate, din Timiș și judetele limitrofe (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Bihor, Sălaj etc.) cu vârste cuprinse între doi și 17 ani.

0 Comments

No Comment.