„Marşul tăcerii”, în memoria cicliştilor care au fost ucişi în accidente rutiere. Foto

mars2

Zeci de biciclişti şi-au dat întâlnire, miercuri, pe platforma Timco, la Casa Verde pentru Biciclete, de unde au pornit în „Marşul tăcerii”.

Este pentru prima dată când Timişoara s-a aliniat altor aproape 300 de oraşe din lume de unde s-a pornit în acest marş organizat cu scopul de a comemora victimele accidentelor rutiere.
mars
„Anul trecut, în judeţul Timiş, şapte biciclişti şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente rutiere. La nivel naţional, lucrurile stau şi mai rău.
mars3
Vrem să comemorăm aceste victime şi, totodată, să atragem atenţia că existăm în trafic”, a declarat Ana Munteanu, project-manager Verde pentru Biciclete.

CITEŞTE ŞI: Timişean mort după ce i-a luat foc televizorul

Miercuri, la ora 19, în marş au pornit biciclişti din zece oraşe din România.

Organizatori din peste 288 de orașe și-au asumat rolul de ambasadori ai acestui eveniment, care este mai mult decât o comemorare a victimelor accidentelor rutiere, este o declarație de solidaritate pentru comunitatea globală a bicicliștilor.
mars1
În România, comunitățile locale de bicicliști din Timișoara, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Dej, Galați, Suceava și Alexandria au organizat „Marșul tăcerii”, pentru a onora cicliștii care au fost uciși sau răniți în timpul ciclismului pe căile publice, dar și pentru a atrage atenția asupra legislației inadecvate și a infrastructurii deficitare –din cauza cărora, viața a mii de bicicliști este pusă zi de zi în pericol în întreaga țară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *