Marilen Pirtea: traficul este sufocat la orele de vârf, în Timişoara. Ce propune

Marilen Pirtea: traficul este sufocat la orele de vârf, în Timişoara

Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiş, trage un semnal de alarmă în privinţa faptului că traficul este sufocat la orele de vârf, în Timişoara, propunând şi o soluţie:

„Odată cu începerea toamnei, deschiderea anului școlar și revenirea din concedii, traficul Timișoarei se aglomerează în orele de vârf, indiferent de zonă. În plus, mai ales la primele ore ale zilei, între 7 și 9 dimineața, programul de colectare a deșeurilor menajere produce blocaje succesive pe multe străzi din cartierele aglomerate, exact în intervalul în care traficul se aglomerează, oamenii pleacă la muncă sau cu copiii la școală”, remarcă deputatul PNL de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

„Mașinile Retim-ului produc acum tot mai multe blocaje în trafic, la orele în care o mare parte din timișoreni caută să se încadreze într-un program fix și să ajungă la muncă, școli, grădinițe sau facultăți. A devenit aproape imposibil ca să „scapi” dimineața fără un blocaj cauzat de mașinile serviciului municipal de salubritate.

Probabil că miile de cazuri în care programul normal de dimineață al oamenilor a fost dat peste cap, prelungindu-se prin întârzieri foarte mari, reprezintă un motiv suficient de solid pentru regândirea graficului după care este organizat programul de colectare a deșeurilor menajere cu mașinile Retim-ului”, adaugă deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

„Este evident că s-a creat un orizont de așteptare în comunitatea timișoreană pentru o decizie luată la nivelul executivului Primăriei Municipiului Timișoara față de această frecventă perturbare a traficului din oraș. Solicităm și pe această cale reprezentanților din administrația locală să analizeze alături de operatorul de salubritate propunerea unui grafic schimbat pentru circuitul mașinilor de colectare deșeuri, astfel încât intervalul de vârf al zilelor lucrătoare, între 7 și 9 dimineața, să fie degrevat de potențialele blocaje”, propune Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș, în comunicatul remis redacţiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Marilen Pirtea: traficul este sufocat la orele de vârf, în Timişoara. Ce propune

  1. Nu va suparati domnule ziarist, dar acest domn Pirtea chiar este rectorul UVT? Nu de alta dar cam asa se exprima domnul rector:
    …mulțumesc DE ACEASTĂ oportunitate… acum este momentul când SE VOR FORMALIZA NIȘTE LUCRURI… după această ședință pot să vin cu mult mai multe LUCRURI CONCRETE ÎN GENERAL… avem o UNIVERSITATE COMPREHENSIVĂ… plaja este DIVERSIFICATĂ… avem o VARIANTĂ IBRIDĂ (cuvântul „ibridă” a fost rostit de două ori)… noi avem UNDEVA LA 3050 de locuri de cazare… distanțarea la un METRU JUMATE sau la un metru între studenți ÎN CADRUL ORELOR, CARE ESTE UN PUNCT CARE SE DISCUTĂ (!!!, n.n.)… noi, PRIN AUTONOMIE , NU PUTEM INTERVENI ASUPRA LUI… camere de doi în care VOM CAZA UN STUDENT CU BAIE… am IZOLAT UN CĂMIN INTEGRAL pentru SITUAȚII DE IZOLARE… să generăm chiar și pentru cei care sunt în online un mod de viață DE A CUNOAȘTE Universitatea de Vest din Timișoara… în CONDIȚIILE DE PĂSTRARE A SIGURANȚEI SĂNĂTĂȚII în cât mai bune CONDIȚII…etc.” (Marilen Pirtea, Rector al Universității de Vest Timișoara, în emisiunea PROVOCĂRILE ÎNCEPUTULUI DE AN UNIVERSITAR, moderator dr. ing. Diana Andone, 7 iulie 2021)
    N-ai cum. 

Lasă un răspuns