Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, plagiat cu repetiţie

O nouă bombă explodează în ajun de alegeri, iar de data aceasta este vorba despre Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara. Acesta este acuzat de plagiat în patru lucrări în care apare și numele său, la două dintre ele acesta fiind chiar primul nume, adică cel care a avut contribuția cea mai mare.

Universitatea de Vest din Timișoara este cea la care se anchetează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi.

Jurnaliștii de la PressOne susțin că Marilen Pirtea este suspect de plagiat în patru lucrări, însă acesta explică că în cel puțin două dintre acestea numele i-a fost folosit împotriva voinței sale.

„În momentul elaborării celor două articole îndeplineam funcţia de coordonare a unei platforme de cercetare interdisciplinară între Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi Facultatea de Chimie, Biologie şi Geografie.

Coordonatorul colectivului de cercetare în chimie m-a inclus între autorii celor două articole în virtutea poziţiei mele, fără să mă întrebe dacă sunt sau nu de acord.

Când am aflat, i-am transmis că nu este cazul, că nu sunt adeptul acestor practici şi că îl rog să mă elimine din lista de autori. Nu sunt chimist, nu mă pot pronunţa asupra calităţii celor două articole, nu le-am recunoscut niciodată, nu am obţinut niciun fel de beneficiu de pe urma lor”, a spus Pirtea.

CITEŞTE MAI MULTE AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, plagiat cu repetiţie

  1. Si uite asa pierde PNL in Timis si in Tara si apoi da vina pe securisti si PSD , asa oameni- asa parlament , asa guvern , plang pt. tine Romania si pentru poporul Roman

  2. Este un adevar si trebuie sa-l tratam ca atare , dar , dar ne face de rusine , iarasi , TIMISOARA .Din nefericire pe lista candidatilor pentru Parlamentul Romaniei nu este singurul care nu marita sa fie ales .Logic este sa votam lista celor mai buni.

  3. Problema cu plagiatul este absolut nesemnificativa.

    Puteti de exempul sa-l intrebati le dl MARE RECTOR cati cei de la etaul unu al UVT sunt pusi pe contractele de cercetare fara ca sa fi fost implicati decat cu functia sau cu ffaptul ca au solicitat sa FIE SI EI IN ECHIPA
    vorba oltenilor „altii lucrara noi furaam”.

  4. Un tantalau, asta a fost Rector? RUSINE! Sa i se retraga toate titlurile si diplomele si sa dea banii inapoi de cand a plagiat si pana azi!

Lasă un răspuns