Marile proiecte publice se află în desfăşurare într-o comună din judeţul Timiş

Comuna timişeană Birda este foarte aproape de a încheia etapa şantierelor de pe străzi. Astfel, lucrările de asfaltare a carosabilului sunt finalizate în proporţie de 95 la sută, conform viceprimarului Sorinel Marcu.

De asemenea, investiţia la canalizare este şi ea realizată în proporţie de 80 la sută, mai fiind de terminat inclusiv staţia de epurare, la care se execută lucrări de montare. Este foarte posibil ca ambele proiecte să se încheie până la sfârşitul anului, în cel mai rău caz, în funcţie de vremea din decembrie, să se întindă termenul de finalizare până în primăvara anului viitor.

Cele două investiţii sunt finanţate guvernamental prin prima etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Cel dintâi proiect înseamnă alocări de peste două milioane de euro, iar cel de-al doilea, de peste trei milioane de euro.

Este de remarcat şi faptul că şi în a doua etapă a acestui program, Birda are felia sa, chiar dacă aceasta este cu mult mai mică, acum fiind susţinută financiar doar dotarea şcolii gimnaziale din centrul comunal.

Edilul face precizarea că, în 2017, nu se vor executa din bugetul local nici un fel de lucrări de completare la străzi. Decizia a fost luată „gospodăreşte”, în consiliul local, acestea urm.nd a se efectua după ce intervenţiile la subteran vor fi finalizate.

FOTO: yourplacebroad.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns