Marile proiecte ale Timişoarei au intrat în linie dreaptă. Despre ce este vorba

De o bună bucată de vreme, în Timişoara se resimte un trend ascendent în ceea ce priveşte dezvoltarea imobiliară. Nu putem vorbi despre un ritm similar perioadei de boom din 2006-2008, însă schimbările faţă de anii de criză sunt vizibile.

În plus, dacă în boom am avut de-a face cu o frenezie nejustificată, bazată pe speculaţiile dezvoltatorilor de a realiza profituri uriaşe într-un timp foarte scurt, iar tranzacţiile şi construcţiile au fost nejustificate, de data aceasta avem de-a face cu un fenomen bine ancorat în realitate, bazat pe serioase studii de oportunitate.

Investiţiile se demarează în funcţie de cererea de pe piaţă, iar riscul unor eşecuri este mult mai redus. Aşa se face că asistăm la o punere în practică a unor mari proiecte care au stat în aşteptare timp de şapte-opt ani, după cum spunea Sorin Ciurariu, directorul executiv al Direcţiei de urbanism din cadrul Primăriei Timişoara.

Apar noi clădiri multifuncţionale, combinaţii între locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie, în diferite zone ale oraşului, tocmai pentru a exista o dezvoltare echilibrată. De exemplu, prin apariţia mall-lului din Calea Şagului, a fost eliminată polarizarea pentru zona de cumpărături şi distracţie din zona de nord. Ciurariu este convins că vor apărea şi noi hoteluri, odată cu desemnarea Timişoarei drept Capitală Culturală Europeană.

De asemenea, după ce municipalitatea a preluat spaţiile fostelor cinematografe, este de aşteptat să apară obiective cu destinaţii diverse, probabil tot în zona de agrement.

Se va pune un accent masiv şi pe infrastructura sportivă, prin construirea unui bazin olimpic şi a unei săli multifuncţionale, cu 15.000 de locuri, în care se pot organizat atât evenimente sportive, cât şi manifestări culturale, expoziţionale sau conferinţe regionale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Marile proiecte ale Timişoarei au intrat în linie dreaptă. Despre ce este vorba

  1. Atentie! Nu sunt proiecte ale Timisoarei, sunt ale investitorilor privati.ar trebui sa faceti articole investitii private/ de stat

Lasă un răspuns