Apă potabilă mai curată într-o comună din Timiş. 99% dintre gospodării, branşate la noua reţea

foeni 1

Printre obiectivele publice care se vor finaliza în acest an într-o comună din Timiş este reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, fiind vorba despre reședința unității administrative, Foeni, și satul Cruceni.

Rețeaua veche din țeavă metalică datează din anul 1972 a trebuit să fie înlocuită din cauza pierderilor și a intervențiilor dese pentru repararea ei, dar pentru faptul că era subdimensionată.

Lucrările actuale de reabilitarea au vizat înlocuirea a 17 kilometri de conducte, contorizarea individuală a fiecărei gospodării branșate, dar și montarea a două noii stații de tratare, câte una în fiecare localitate.

Citeşte şi: VIDEO – Ofiţer sub acoperire, bătut de jandarmi! Clipul a ajuns viral pe internet

Cele cinci foraje din Foeni, respectiv cele trei din Cruceni vor asigura, după finalizarea reabilitării rețelei, debitele necesare populației, inclusiv vara, perioada de consum maxim. Investiția la sistemele centralizate de apă potabilă se face cu fonduri guvernamentale, printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Gospodărirea alimentării cu apă este asigurată de serviciul propriu al primăriei, care are trei lucrători. De remarcat, prețul foarte scăzut al apei, de numai 1,42 lei pe metru cub, în această formulă proprie de operare a serviciului de utilități pentru populație, dar și faptul că 99 la sută dintre gospodării sunt branșate la rețea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *