Maria Grapini, în Parlamentul European: “Oprirea războiului din Ucraina este o urgență. 500 de milioane de europeni se uită la liderii mondiali și așteaptă soluții!”

Maria Grapini solicită oficial sacţionarea Austriei pentru "palma" dată României

Timişoreanca Maria Grapini, parlamentar european umanist şi membru în grupul S&D, susține că ”oprirea războiului din Ucraina este o urgență!”.

„Diplomația lumii a eșuat! Trebuie găsite căi de negociere și nu trebuie uitați cetățenii europeni care trăiesc sub amenințarea extinderii conflictului și a sărăciei!”, a punctat eurodeputatul Grapini care, în context, a adăugat că liderii lumii trebuie să găsească mijloace de negociere și, implicit, de blocare a acestui război devastator!

Într-o intervenție fermă, în PE, Maria Grapini și-a exprimat îngrijorarea că „masacrul continuă în Ucraina” deși au trecut peste 40 de zile de la debutul războiului.

„Suntem la graniță, alături de Polonia, de Republica Moldova… Cetățenii din țara mea mă întreabă: când se oprește acest război? Acesta se poate extinde oricând. 500 de milioane de europeni se uită la liderii mondiali, la dvs, și așteaptă soluții. Eu cred că, dacă am încercat aceste sancțiuni de trei ori, trebuie căutate și alte soluții!”, a precizat europarlamentarul umanist.

Potrivit eurodeputatului român, trebuie ca, pe lângă sancțiuni dure și drastice la adresa Rusiei, concomitent, să fie lansate și negocieri.

„Joe Biden spune că este nebun Putin. Și trebuie să îl lăsăm liber dacă este nebun? Ce face un medic când are un nebun în fața lui? Încearcă să îl oprească, negociază cu el, îi impune restricții și nu îl lasă liber să distrugă! Suntem într-un pericol enorm ca Europă, ca planetă, din punct de vedere al sărăciei. Oamenii au sărăcit și sărăcesc. Trebuie să găsim soluții concomitente pentru ca oamenii din statele noastre să poată să-și trăiască viața”, a mai spus Maria Grapini.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat și-a tăiat singur capul după ce a scăpat drujba de sub control în timp ce tăia lemne

„Noi, România, am deschis porțile refugiaților ucraineni dar nu este de ajuns. Copiii trebuie să meargă la școală, avem nevoie de distribuire de fonduri pentru a-i putea ajuta cu adevărat. În consecință, avem nevoie urgentă de negociere pentru a stopa acest masacru!”, a conchis, în intervenția sa, eurodeputatul timişorean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *