Maria Grapini, desemnată raportor principal pentru FEAD și managementul traficului aerian european!

Maria Grapini, atac dur: „Autoritățile au abandonat total persoanele cu dizabilități, au abandonat și trădat România!”

Europarlamentarul Maria Grapini a început luna octombrie, cu dreptul. Timişoreanca a fost desemnată raportor principal la raportul special privind Fondul de Ajutor European pentru cele mai defavorizate persoane – FEAD, dar și raportor din partea Grupului S&D la raportul special privind Programul de cercetare privind managementul traficului aerian în cerul unic european.

“Sunt conștientă de noile responsabilități primite, de importanța acestor rapoarte europene cu impact major în întreaga Uniune, mulțumesc pentru încrederea din partea colegilor! Mă bucur să pot contribui în domenii atât de sensibile, FEAD spre exemplu vizează cele mai defavorizate persoane din Europa, care au nevoie urgentă de sprijin și implicare comună. FEAD este categoric un instrument de politică destinat combaterii sărăciei, care finanțează în principal sprijin alimentar. Dintre cele 24 de state membre care au optat pentru programe operaționale de tipul I, 10 furnizează exclusiv ajutor alimentar și un stat furnizează doar sprijin material. Celelalte state membre furnizează atât ajutor alimentar, cât și asistență materială. Per ansamblu, programele operaționale de tipul I reprezintă 97,5 % din bugetul total al FEAD. Sprijinul alimentar constituie doar 83,5 % din bugetul total al FEAD și 90 % din acest ajutor alimentar a fost distribuit în cinci state membre: Franța, Italia, Polonia, România și Spania!”, a transmis, de la Bruxelles, Maria Grapini.

În afară de alimente, asistența acordată include îmbrăcăminte și alte articole esențiale pentru uz personal, de exemplu, încălțăminte, săpunuri și șampon. Autoritățile naționale pot sprijini, de asemenea, acordarea de asistență nematerială celor mai defavorizate persoane, pentru a le ajuta să se integreze mai bine în societate. FEAD va ajuta persoanele defavorizate să facă primii pași pentru a scăpa de sărăcie și excluziune socială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

4 Comments
Athos 3 octombrie 2019
Maria Grapini este, din păcate, singura româncă adevărată. În rest, papagali politici. Se pare că pe români i-a adormit de tot imnul... național.
Dan A. 2 octombrie 2019
Cati membri care trebuie ajutati are PSD-ul? Sa inceapa cu cei mai defavorizati, aceia cu pensii speciale. Nu de alta, dar am vazut ca asa e cutuma, din '89 incoace.
latrau 2 octombrie 2019
sunt incluse si zborurile cu parasutele ?
victoraggio 2 octombrie 2019
Sa aiba numa ' grija in ce "tari" trimite ajutoare!!!!!