Maria Grapini, atac la Donald Tusk!

Europarlamentarul Maria Grapini consideră că i-a dat o lovitură fostului președinte al Consiliului European, Donald Tusk, explicându-i acestuia greșelile făcute.

„Lăsați moștenire lipsă de transparență și un dezechilibru total în instituțiile europene între Est și Vest!”, a afirmat Maria Grapini.

Citatul face parte din prima intervenție a europarlamentarului roman în plenul Parlamentului European din noua legislatură.

“Maria Grapini i-a transmis fostului președinte al Consiliului European, Donald Tusk – prezent în plen – tot ceea ce foarte mulți au gândit în toți acești ani, dar n-au dorit sau putut vreodată să exprime. “, se precizează într-un comunicat de presă postat de MariaGrapini pe o rețea de socializare.

După ce i-a felicitat pe noii aleși din PE, Maria Grapini abordat în discursul său promisiunile fostului președinte CE rămase neonorate, inclusiv cele referitoare la România și spațiul Schengen.

„Ce lăsați ca moștenire, domnule președinte Tusk, în urma acestui mandat? Lipsă de transparență și un dezechilibru total în instituțiile europene între Est și Vest și nu mă refer doar la liderii celor trei instituții, mă refer și la funcționarii care lucrează în instituțiile europene! Mai lăsați o strategie incoerentă, legată de lărgirea Uniunii Europene, o procedură nespecifică democrației – majoritatea în Consiliu și lăsați două state pedepsite, România și Bulgaria! Avem Rezoluția Parlamentului, ați promis de nenumărate ori că vă veți încheia mandatul cu România și Bulgaria în Schengen, pentru că întrunim toate condițiile tehnice, încă din 2011!”, a spus Maria Grapini.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Maria Grapini, atac la Donald Tusk!

  1. Da, tentativele de masluire a legilor justitiei de catre PSD in Romania au creat toate conditiile „tehnice” pentru aderarea la Schengen si au dus la o solida stabilitate si transparenta.
    Ce-mi place cand aflu ce a facut „europarlamentarul Maria Grapini”, cum s-a ratoit ea ca o tzatza din Moldova la președintele Consiliului European, Donald Tusk, din postarile Mariei Grapini! Sa fie o coincidenta de nume?

  2. Si ce daca?M.Grapini ai auzit,probabil de expresia: e ca si cum ai bate un cal mort. 😂😂😂;altfel,noroc bun .

Lasă un răspuns