Mari probleme pentru Gigi Becali! A încălcat Constituţia şi riscă enorm

Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali în inima României. "Nu vor intra femeile, nici animale de parte femeiască"

Gigi Becali (60 de ani) ar putea avea din nou mari probleme!

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a confirmat, pentru ziare.com, că omul de afaceri nu avea dreptul să voteze la referendumul organizat pe 6-7 octombrie pentru redefinirea familiei, deoarece legea îi interzicea să se prezinte la urne sau să fie ales timp de cinci ani după executarea pedepsei.

Condamnat în 2013, Becali a ieşit din închisoare în mai 2015!

Articolul 36 din Constituţie este cel care-l incriminează pe finanţatorul FCSB.

Acolo se arată că „Nu au drept de vot (…) persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale”.

Aşadar, o persoană care a fost condamnată de către instanţă la pierderea drepturilor electorale nu are dreptul să voteze nici la referendum.

Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, a confirmat la rândul său: „Constituţia vorbeşte despre dreptul la vot, care le este interzis celor care au fost condamnaţi cu pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor electorale”, a spus Zegrean, pentru ziare.com.

Conform articolului 397 din noul Cod Penal, infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Gigi Becali a fost condamnat în mai 2013 la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. A ieşit din închisoare în mai 2015, dar a primit şi interzicerea dreptului de a alege şi a fi ales pentru următorii cinci ani.

La referendum, Becali a făcut circ

Apărător al familiei tradiţionale, Gigi Becali a făcut un tur de forţă în preajma referendumului din 6-7 octombrie şi, chiar dacă a fost înştiinţat că ar putea avea probleme, nu s-a ferit să se uite de sus la jurnalişti: „Ştiu! Pentru că am inteligenţă.

Mie dacă-mi spun o mie de avocaţi că nu am voie, eu ştiu că am voie, pentru că am inteligenţa mea şi bunul meu simţ şi legea firii mele spun că am voie să votez la referendum pentru mii de ani.

Votez de o sută de ori, să mă prindă. Să demonstreze, eu votez!”, spunea finanţatorul FCSB, care a mers chiar mai departe: „Nea Gigi tocmai ne-a făcut o scurtă vizită din nou.

A băgat capul pe uşa secţiei şi a întrebat dacă e prezenţă. Apoi a facut o glumiţă că votează iară. «N-aveţi voie», l-a atenţionat plină de zel o domnişoară de la Antena 3. «Şi ce dacă? Fac trei luni de puşcărie şi votez din nou şi din nou”, povestea, la acea vreme, Codruţ Baciu, unul dintre observatorii secţiei de vot din Voluntari la care s-a prezentat latifundiarul din Pipera.

 

prosport.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mari probleme pentru Gigi Becali! A încălcat Constituţia şi riscă enorm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *