Mărfurile second hand și comercianții de lângă Piața Flavia, în vizorul Poliției Locale

flavia 1

Nu mai este o noutate faptul că, pentru a face un ban în plus la veniturile mici pe care le au, unii dintre timișoreni încearcă să vândă diferite obiecte, uzate sau nu, pe care le au prin casă.

Unul dintre locurile cel mai frecventate de timișoreni în acest scop este Piața Flavia, care reunește, în fiecare sfârșit de săptămână, o mulțime de astfel de comercianți de ocazie, dar și de mușterii. Cum locurile în piața de vechituri se plătesc, unii dintre cei care nu se îndeletnicesc regulat cu un astfel de comerț își expun puțina marfă pe care o au în perimetrul exterior al acestora.

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Ciuhandu, condamnat la închisoare cu suspendare, alături de mai mulți angajați ai Primăriei Timișoara

Poliția locală și-a făcut deja un obicei din a efectua controale regulate în această zonă, pentru a-i amenda pe cei care nu au suficienți bani pentru a-și plăti un loc în piață, motivând că acțiunea lor se circumscrie în doleanțele timișorenilor, mulți la număr, susțin ei, deranjați de acești necăjiți.

”Scopul acestor acțiuni repetate este acela de a asana perimetrul de persoanele reclamate de cetățeni, deoarece umplu trotuarele cu tot felul de obiecte second-hand, împiedicând circulația pietonilor care se deplasează spre piață și creează un aspect inestetic zonei, existând zeci de sesizări pe această linie”, se arată într-un comunicat al poliției locale.

Și în acest weekend, polițiștii locali au acționat încă de la primele ore ale dimineții, depistând un număr de 28 de comercianți care își vindeau obiectele pe trotuar. Cei în cauză au fost sancționați cu amenzi de până la 250 de lei fiecare, iar toate bunurile (obiecte uzate) au fost confiscate. Acțiunile în zona respectivă vor continua și în perioada următoare, promit oamenii legii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns