Marele muzician sârb Djordje Balašević, îndrăgit și de mii de bănățeni, a murit (video)

Marele muzician sârb Djordje Balašević, îndrăgit și de mii de bănățeni, a murit, răpus de coronavirus (video)

Marele muzician sârb Djordje Balašević, îndrăgit și de mii de bănățeni din județele Timiș și Caraș-Severin, a murit, vineri, la Centrul Clinic din Voivodina, unde era tratat pentru complicații ale Covid-19, potrivit Televiziunii Sârbe. Presa sârbă relatează că celebrul muzician Djordje Balašević s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

Balašević a fost internat în clinica de boli infecțioase în urmă cu trei zile, fiind tratat de pneumonie. Acum câteva zile, o sursă apropiată familiei a dezvăluit că muzicianul se simțea bine și glumea cu medicii. Din păcate, starea sa s-a înrăutățit și a murit.

Balašević s-a născut la 11 mai 1953, în Novi Sad. În liceu, a vrut să devină fotbalist, dar dragostea lui pentru muzică a predominat. După ce a încetat să studieze geografia, s-a alăturat grupului „Žetva” din Novi Sad și a înregistrat cu ei single-ul „U razdeljak te ljubim”, care a fost vândut în 180.000 de exemplare.

În 1979, a câștigat primul loc la Split Festival, cu piesa „Pannonian Sailor”, moment în care a început să devină cunoscut.

Cu grupul „Rani mraz” a interpretat două piese extrem de populare „Priča o Vasi Ladačkom” și „Život je more”.

În 1982 a părăsit grupul „Rani mraz” și a început o carieră solo.

A lansat 12 albume de studio solo și încă șapte compilații ale celor mai mari hituri și a fost adorat de milioane de oameni din fosta Iugoslavie, dar a avut numeroși fani și în județele Timiș și Caraș-Severin.

Foto: www.jutarnji.hr


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Marele muzician sârb Djordje Balašević, îndrăgit și de mii de bănățeni, a murit (video)

Lasă un răspuns