Marea problemă aflată pe masa Ministerului Sănătății: cum vor da elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională

bacalaureat

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horațiu Moldovan, susține că una dintre problemele logistice aflate pe masa oficialilor este legată de elevii care vor susține examenele naționale. Moldovan arată că acestora le va fi luată temperatura la intrarea în săli și se gândesc variante pentru ca cei bolnavi să dea examenul într-o sală separată.

”E un fapt că a aduce copiii la examen înseamnă a crea o comunitate cu risc epidemiologic. Ca atare, anumite măsuri de prudență și în această situație devin obligatorii. Distanțarea socială, triajul epidemiologic, printre măsuri. Se va lua și temperatura.

A impune o barieră 37,3 creează o angoasă. Actul normativ nu l-am definitivat. Suntem doar în discuție. În principiu, un copil bolnav nu poate da examen. Noțiunea de om suferind e mai complexă decât măsurarea temperaturii.

Unitățile de învățământ trebuie să aibă posibilități medicale ca acești copii subfebrili să îi consulte cineva și să vadă dacă e bolnav. Dacă e vorba de un copil bolnav nu ar trebui să dea examen. Avem în vedere orice abordare. O altă abordare e ca acești copii să dea examenul într-o altă sală, dacă starea sănătății lor le permite”, a spus Horațiu Moldovan, la Antena 3.

 

foto: arhivă

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns