Marea Britanie a aprobat vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva Covid-19

vaccin astra

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de către specialiştii de la Universitatea Oxford şi AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie. Acesta este cel de-al doilea ser aprobat pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Marea Britanie a comandat producătorului AstraZeneca 100 de milioane de doze de vaccin.

CITEȘTE ȘI: Uşile Catedralei Mitropolitane din Timişoara vor rămâne închise în noaptea dintre ani. Îndrumări pentru slujbe

Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de către cercetătorii de la Universitatea Oxford şi AstraZeneca a primit undă verde pentru utilizare în Marea Britanie. Aprobarea, acordată de MHRA, organismul britanic de reglementare a medicamentelor, semnifică că serul este unul sigur şi eficient.

Marea Britanie a comandat producătorului AstraZeneca 100 de milioane de doze, suficiente pentru vaccinarea a 50 de milioane de oameni, potrivit  surse BBC.

Dezvoltarea vaccinului Oxford-AstraZeneca a început în primele luni ale anului 2020. Serul a fost testat pe primul voluntar în luna aprilie. Încă de atunci, mii de oameni au fost implicaţi în testele clinice.

Acesta este cel de-al doilea vaccin aprobat pentru utilizare în Marea Britanie, după serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care a primit undă verde la începutul lunii decembrie. Peste 600.000 de oameni din Regat au fost vaccinaţi.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca va duce la o creştere importantă a vaccinărilor deoarece este mai ieftin şi mai uşor de produs în masă. Acesta poate fi stocat într-un frigider standard, spre deosebire de cel de la Pfizer/BioNTech care necesită păstrarea la temperaturi de -70 grade Celsius.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns