Mare atenție pe drumurile din Banat!

deszapezire 2

Ninsorile deja căzute pe șoselele din zonă au determinat mobilizarea firmelor cu care Consiliul Județean Timiş are contracte privind activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului pe drumurile judeţene, a anunțat, luni, instituția.

Au fost utilizate 205 tone de material antiderapant și s-a acționat pe drumurile judeţene din toate zonele din Timiş, și anume: zona 1 (din jurul localităţilor Sânnicolau Mare, Gottlob, Jimbolia); zona 2 (Pişchia, Cenei, Orţişoara, Carani, Aeroport); zona 3 (Foeni, Giroc, Sânmihaiu Român, Denta); zona 4 (Buziaș, Tormac, Topolovățu Mare, Moșnița Veche); zona 5 (Coștei, Crivobara, Balinț, Brestovăț, Hitiaș, Cliociova); zona 6 (Buziaş-Lugoj, Făget, Bethausen, Traian Vuia, Nădrag).

„Pentru a nu exista probleme pe drumurile județene, am solicitat firmelor cu care avem contracte să acționeze de urgență cu utilajele din dotare și cu materiale antiderapante. Se circulă în condiții de iarnă pe întreaga rețea de drumuri județene. Consiliul Județean Timiș a pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon la care persoanele interesate pot suna pentru a afla informații privind starea drumurilor județene pe perioada iernii 2017/2018, și anume 0731.540.965. Tot la acest număr pot fi făcute eventuale sesizări legate de activitatea de deszăpezire a rețelei de drumuri județene”, a subliniat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Încă din noaptea de duminică spre luni, drumarii de la DRDP Tmișoara au avut de lucru, acționând cu peste 620 de tone de material antiderapant și 7,5 tone soluție de clorură de calciu, care au fost răspândite pe drumurile naționale și pe autostrăzile din vest.

Pe trasee au acționat 82 de autoutilaje, 12 dintre acestea patrulând și acționând pe autostrada A1. Pe parcursul zilei de luni, peste 40 de autoutilaje au răspândit 245 de tone de material antiderapant pe drumurile și autostrăzile din vest. Activitatea cea mai intensă a fost pe raza SDN Orșova, unde s-a acționat cu 22 de utilaje.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns