Marcel Ciolacu promite încă 1.000 de kilometri de autostradă în următorii 5-7 ani

Marcel Ciolacu promite încă 1.000 de kilometri de autostradă în următorii 5-7 ani

Marcel Ciolacu promite încă 1.000 de kilometri de autostradă în următorii 5-7 ani

Premierul Marcel Ciolacu susține că până la sfârșitul anului viitor există o perspectivă clară de a deschide încă 250 de kilometri de autostradă și spune că în următorii 5-7 ani „categoric trebuie să finalizăm încă 1.000 de kilometri”, scrie economedia.ro.

Ciolacu a declarat că investițiile au făcut ca România să aibă creștere economică. „România prin investiții masive, în ultimii doi ani de zile, sunt mai mari invesitțiile decât deficitul: 59 miliarde față de 56 miliarde.

Un argument cu care te duci și negociezi la Comisia Europeană. Nu am făcut deficit pentru consum. Creșterea economică a României pe primul trimestru, de 0,1%, a fost pe investiții.

CITEȘTE ȘI: Noi alerte meteo de vreme rea

Avem investiții în Transporturi, unde trebuie să recunoaștem că s-au deblocat marile șantiere în ultimii doi ani de zile. Avem în sfârșit prima mie de kilometri și până la sfârșitul anului viitor există o perspectivă clară de încă 250 de kilometri. Vorbim doar de rutier.

Viitorii 5-7 ani categoric trebuie să finalizăm încă 1.000 de kilometri. Anul acesta și anul viitor vor veni și primele trenuri după revoluțoe. Asta este realitatea românească. În sfârșit schimbăm garniturile de la Metrorex”, a declarat premierul.

Ciolacu a afirmat că Guvernul va prinde tot minimum 7% pe investiții din bugetul pe anul 2024.

„Cu adevărat o să fie o componentă mai mare pe fonduri europene, pentru că efectiv nu aveai cum să ai proiecte mature pe PNRR decât pe infrastructura mare, acolo s-a mișcat Grindeanu foarte bine, pentru că nu se depuseseră proiectele. Ele devin mature în 2024-2025 și încep plățile efective. Mai avem și exercițiul financiar actual, 2021”, a spus el.

El a afirmat că România are două mari provocări, respectiv PNRR care aduce „reforme de fond, nu de formă”, fiind „cele mai dure reforme de implementat în România post-decembristă”, respectiv aderarea la OCDE.

„Amândouă pot crea un plan pentru România”, a spus el.

El a spus că Guvernul trebuie să fie cât mai eficient și trebuie să se orgaanizeze, să se restructureze.

„Trebuie să ținem cont de contextul extern, de crizele de securitate, energetice, și trebuie să învățăm din ultimii 2-3 ani când am avut și pandemia ce înseamnă cu adevărat provocările.

Am văzut în pandemie, în timpul crizei energetice, că nu s-a ridicat la adevăratele provocări și a încercat să ia decizii fără a avea informații de fond.

Și s-au luat multe multe decizii întârziat, pe colțul mesei. Și va trebui împreună cu reformele din PNRR să vedem care sunt prioritățile”, a spus el.

Foto: arhivă cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *