Manifestare medicală de prestigiu, la Timișoara

Manifestare medicală de prestigiu, la Timișoara

Manifestare medicală de prestigiu, la Timișoara.

Joi, 26 octombrie, este o zi importantă pentru comunitatea medicală din Timișoara și din România, deoarece Biblioteca Universității Politehnica din Timișoara găzduiește deschiderea celui de-al VII-lea Congres Național de Neuroendocrinologie, care are loc în perioada 26-28 octombrie 2023.

Acest eveniment important este organizat de Societatea Română de Psihoneuroendocrinologie (RPNES), în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, fiind susținut și de Societatea Europeană de Endocrinologie.

Tema centrală a congresului din acest an este „Managementul tulburărilor neuroendocrine din perspectivă ontogenetică”, un subiect ce aduce în discuție aspecte esențiale ale gestionării acestor tulburări de la naștere și pe tot parcursul vieții.

CITEȘTE ȘI: Viitoarea Maternitate Bega va fi dotată la cele mai înalte standarde. CJ Timiș a desemnat furnizorul mobilierului non-medical

Congresul, desfășurat pe durata a trei zile, include conferințe plenare, sesiuni de comunicări orale și prezentări de postere, oferind o platformă amplă de schimb de informații și dezbateri între specialiști în domeniul neuroendocrinologiei din întreaga țară și de peste hotare.

Aspectul remarcabil al evenimentului îl reprezintă diversitatea participanților, care include medici primari, specialiști și rezidenți din specialitătile endocrinologie, psihiatrie, neurologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și pediatrii, dar și psihologi din toată țara, toți având un interes comun pentru domeniul neuroendocrinologiei.

Un alt aspect important al Congresului Național de Neuroendocrinologie este reprezentat de participarea unor speakeri internaționali de prestigiu, precum prof.dr. Richard Ross din Sheffield, Marea Britanie, prof.dr. Hossein Gharib de la Clinica Mayo din Rochester, SUA, prof.dr. Tomaz Kocjan din Slovenia, sau prof.dr. Djuro Macut din Serbia, pentru a menționa doar câțiva dintre aceștia. Acești experți aduc contribuții valoroase și perspective globale asupra subiectelor abordate.

Printre temele importante abordate în cadrul congresului se numără „Dezvoltarea identității și orientării sexuale: aspecte neurobiologice, psihologice și intervenționale”, „Managementul psiho-neuro-endocrin al hiperplaziei adrenale congenitale”, „Influența factorilor hormonali, psihologici și a compoziției corporale asupra sănătății sexuale a femeilor tinere cu sindromul ovarelor polichistice”, „Interconexiunea dintre obezitate și deficitul de testosteron”, „Relația dintre boala Graves-Basedow și stres”, „Neuroinflamația din tiroidita Hashimoto și impactul dietei asupra acesteia”, „Aspecte legate de stres la diverse vârste”, „Impactul diabetului de tip 1 asupra creierului copilului” și „Disruptorii endocrini și reglarea neuroendocrină a axei gonadale – uptodate”. Lucrările acestui congres doresc să aducă în prim-plan noile descoperiri și abordări din domeniul neuroendocrinologiei și oferă, totodată, o platformă importantă pentru schimbul de cunoștințe între specialiștii din România și din lumea întreagă.

Evenimentul demonstrează, încă o dată, angajamentul comunității medicale din țara noastră pentru cercetare și dezvoltare în domeniul neuroendocrinologiei, cu scopul de a face progrese semnificative în gestionarea tulburărilor neuroendocrine pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

„Este o oportunitate deosebită de a-i avea în mijlocul nostru pe unii dintre cei mai mari specialiști în domeniul psihoneuroendocrinologiei, o bună ocazie de a face schimb de idei și de expertiză profesională”, declară prof. univ. dr. Mihaela Vlad de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara,  coordonatorul Compartimentului de Endocrinologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara și președintele Societății Române de Psihoneuroendocrinologie.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *