Manifest în memoria victimelor incendiului de la Colectiv, la 7 ani de la tragedie. Familiile și prietenii celor 65 de oameni care au murit în 2015 vor purta portretele acestora până la Parchetul General

Manifest în memoria victimelor incendiului de la Colectiv, la 7 ani de la tragedie. Familiile și prietenii celor 65 de oameni care au murit în 2015 vor purta portretele acestora până la Parchetul General

Manifest în memoria victimelor incendiului de la Colectiv, la 7 ani de la tragedie. Familiile și prietenii celor 65 de oameni care au murit în 2015 vor purta portretele acestora până la Parchetul General.

Un manifest în memoria victimelor incendiului de la Colectiv va avea loc duminică, la 7 ani de la tragedie. Familiile și prietenii celor 65 de oameni care au murit se vor întâlni în fața clubului de unde vor pleca spre Parchetul General. Pe drum, ei vor purta portretele victimelor din 2015.

CITEȘTE ȘI: Vreme caldă în Banat și Crișana

  • ”Revoltați, răniții și rudele celor care și-au pierdut viața au depus la Parchetul General plângere penală împotriva lui Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu și Gabriel Oprea, decidenții politici responsabili pentru intervențiile neprofesioniste și rău-voitoare ale autorităților și pentru consecințele dezastruoase ale acestora”, scriu organizatorii în mesajul evenimentului anunțat pe Facebook.

Manifestul este organizat de Corupția ucide, Inițiativa România şi Geeks For Democracy și are loc începând cu ora 18:00.

Mesajul organizatorilor

”65 de oameni au murit și peste 150 au fost răniți în urma incendiului din 30 octombrie 2015 – copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți.
Dosarul #colectiv a fost instrumentat superficial, tergiversat, scindat și s-a încercat deturnarea atenției publice de la faptul că spitalele și deciziile autorităților au făcut mai multe victime decât incendiul în sine.
Revoltați, răniții și rudele celor care și-au pierdut viața au depus la Parchetul General plângere penală împotriva lui Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu și Gabriel Oprea, decidenții politici responsabili pentru intervențiile neprofesioniste și rău-voitoare ale autorităților și pentru consecințele dezastruoase ale acestora.
La 7 ani de atunci acest dosar este tergiversat la Parchetul General iar problema sistemului sanitar, a paturilor și spitalelor pentru arși, a infecțiilor nosocomiale este departe de a fi rezolvată și încă este permisă funcționarea spațiilor publice fără asigurarea protecției împotriva incendiilor și situațiilor de urgență.
Și anul acesta, ca în fiecare din ultimii 7, ieșim în stradă să cerem dreptate pentru #colectiv și pentru #noi.
Duminică, 30 octombrie 2022, de la ora 18:00 vom fi din nou #împreună în fața clubului Colectiv iar apoi vom purta portretele victimelor până la Parchetul General pentru ca decidenții din această instituție să-și amintească pentru ce vin la serviciu și ce răspundere au pentru a se face dreptate”, au transmis organizatorii.

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *