Mandat de consilier județean timişean incert

balint petrescu1

La Consiliul Județean Timiș se menține incertitudinea privind desemnarea persoanei care ar trebui să întregească numărul aleșilor.

De luni bune, a rămas un loc vacant, ca urmare a excluderii lui Sorin Cociobea din rândul consilierilor județeni.

Cociobea era la PSD, dar a candidat în 2012 din partea PNL, fapt pentru au apărut neclarități privind adjudecarea postului: PNL spune una, PSD susține altceva. Dacă postul le-ar reveni liberalilor, următorul pe listă ar fi Balint Petrescu (foto).

Acesta a solicitat un punct de vedere Autorității Electorale Permanente, al cărui răspuns sună în felul următor: ”Locul vacant de consilier județean va fi ocupat de către următorul supleant înscris pe lista partidului politic care a participat la algeri, sub condiția confirmării scrise a apartenenței sale politice la acest partid politic”.

Balint Petrescu susține că răspunsul primit îl îndreptățește să fie titularul mandatului, fapt pentru care, dacă nu va fi instalat în funcție, se va adresa instanțelor judecătorești.

S-ar putea, însă, să fie caduc acest demers, având în vedere că până la următoarele alegeri au mai rămas mai puțin de nouă luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *