Majoritatea centrelor de testare se vor închide. Medicii de familie vor putea testa

Centrele de testare gratuită PCR din spitale au fost închise. Au rămas deschise centrele de evaluare

Odată cu scăderea numărului de cazuri noi de COVID-19, centrele de testare vor începe să se închidă, iar majoritatea testelor pentru depistarea SARS-CoV-2 se vor face la medicul de familie, a spus, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Întrebat, într-o conferință de presă, ce se va întâmpla cu centrele de testare când numărul de cazuri noi zilnice va scădea, ministrul Sănătății a spus că vor mai rămâne câteva, însă majoritatea testelor se vor face la medicul de familie.

„În momentul în care vom avea această situație, vă dați seama că vor mai rămâne câteva centre de testare, dar marea majoritate a testărilor, în mod o evident, ar trebui realizată la medicii de familie care au, în momentul de față, instrumentele, inclusiv mecanismele financiare, pentru a realiza acest lucru”, a spus Rafila.

Medicii de familie pot face, însă, doar teste rapide. Alexandru Rafila a spus că în continuare spitalele vor îngriji pacienți COVID-19, astfel încât centre de testare RT-PCR vor mai exista.

CITEŞTE ŞI: Mărțișoare fără vaccinare! Se închid mai multe centre din Timişoara şi judeţ

„Dacă vor exista solicitări care răspund definiției de caz se pot testa fie prin apelarea ambulanței, fie prin prezentarea la spitalele care vor trata în continuare această categorie de pacienți. Gândiți-vă că în spitalele de boli infecțioase vor rămâne astfel de centre de testare (RT – PCR)”, a mai spus Alexandru Rafila, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *