Majorări pentru toate categoriile de vehicule. Cu ce sume cresc amenzile pentru lipsa rovinietei

Majorări pentru toate categoriile de vehicule. Cu ce sume cresc amenzile pentru lipsa rovinietei. Amenzi uriașe pentru camioane.

Majorări pentru toate categoriile de vehicule. Cu ce sume cresc amenzile pentru lipsa rovinietei. Amenzi uriașe pentru camioane.

Ministerul Transporturilor propune majorarea amenzilor pentru lipsa rovinietei. Cele mai mari amenzi vor fi la camioane, unde amenda ar putea ajunge de la 11.900 la 23.800 de lei, față de 3.000 de lei cât este acum.

CITEȘTE ȘI: Reorganizare în Primăria Timișoara. Ce servicii se comasează, ce structuri sunt nou-înființate

Pentru categoria B – autoturisme, amenda minimă crește de la 250 de lei la 275 de lei, iar la microbuze de transport persoane de până la 23 locuri amenda crește cu 500 de lei, de la 1.250 la 1.750 de leiVorbim și de această dată despre amenda minimă.

Majorări uriașe pentru camioane

Pentru camioane, sancțiunea minimă ar putea ajunge la 11.900 de lei, în prezent fiind de 3.000 de lei, iar cea maximă la 23.800 lei.

Propunerile se regăsesc într-un Proiect de Lege pe care Ministerul Transporturilor l-a prezentat pentru a fi trimis Parlamentului.

În România sunt 108 camere fixe pentru monitorizarea mașinilor care circulă fără rovinietă.

Ministerul motivează că este necesară creșterea cuantumului sancțiunilor pentru că numărul amenzilor s-a înmulțit. De aici, specialiștii ministerului au dedus că ”creșterea exponențială a numărului de contravenții aplicabile a condus la concluzia că valoarea actuală a amenzilor nu este în măsură să descurajeze fenomenul contravențional”, după cum se menționează în proiect.

alba24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns