Mai puțini cerșetori pe străzile Timișoarei

cersetori strazi

În primele două săptămâni ale acestui an polițiștii locali au depistat 32 de persoane care fac parte din categoria oamenilor străzii.

Acestea au fost preluate și conduse la sediul centrului social de pe Strada Telegrafului. Este de remarcat faptul că numărul acestor persoane a scăzut, în ultimii ani.

Dacă în 2015 au fost înregistrate 2.138 astfel de persoane, (din care 1.989 adulți și 149 minori), în 2017, polițiștii locali au avut de-a face cu 931 astfel de persoane (dintre care 864 adulți și 67 minori).

”Pe lângă cazurile depistate de polițiștii locali, există un echipaj care acționează zilnic pe această linie și care preia din stradă persoanele semnalate de patrulele din teren.

Totodată, s-a acționat și la sesizările cetățenilor care au sunat la numerele de telefon 0256/968 sau 0256/246.112 și au prezentat astfel de cazuri la care s-a luat măsura preluării din stradă și predării, după identificare și introducere în baza de date a poliției locale, la centrele sociale care au atribuții în consilierea în vederea integrării în societate a acestor persoane”, au transmis reprezentanții instituției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns