Mai mulţi deţinuţi vor părăsi mai repede Penitenciarul Timișoara

Recursul compensatoriu, măsura de către Ministerul Justiţiei, care spune că pentru 30 de zile executate în închisorile care nu respectă drepturile celor condamnaţi fiecare persoană încarcerată poate fi eliberată mai devreme cu şase zile, va fi aplicată și în Penitenciarul Timișoara.

Reglementarea legală îşi propune un dublu scop: de a acorda o compensare persoanelor care execută pedepse privative de libertate în condiţii de supraaglomerare severă şi de pune în aplicare amendamentele făcute de CEDO cu privire la găsirea unei soluții pentru rezolvarea problemelor din penitenciare.

Deocamdată, nu se știe o cifră exactă a celor care vor pleca mai devreme acasă din Penitenciarul de pe Popa Șapcă, aceasta urmând a fi comunicată cel mai devreme pe parcursul zilei de vineri. Angajații instituției au primit dispoziții de a întocmi toată documentația în vederea punerii în aplicare a reglementărilor prevăzute în Legea 169/2017 (act normativ care s-a aflat în lucru din 2012) de miercuri seara, prin urmare, la Penitenciarul Timișoara se lucrează la ”foc continuu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai mulţi deţinuţi vor părăsi mai repede Penitenciarul Timișoara

  1. Dacă unii dintre beneficiari sunt închiși pentru găinării și mici răutăți in timp ce marii gangsteri ai baltilor si pădurilor huzuresc in libertate atunci aceasta veste nu ma deranjează deloc. Partea proasta e pentru cei in discuție e ca ies dintr-o jungla tocmai ca sa între in alta mai mare fără niciun ajutor pentru reintegrarea in societate. Păcat.

Lasă un răspuns