Mai multe scuze decât căldură de la Colterm. Timișorenii sunt furioși, iar calvarul ar putea continua după 1 noiembrie

Noi avarii la reţelele de apă şi căldură în Timişoara

Reprezentanții societății de termoficare Colterm SA și-au umplut, vineri, clienții de scuze față de absența agentului termic, care a întârziat să-și facă simțită prezența în casele timișorenilor, cu toate că autoritățile locale s-au înghesuit să anunțe rezolvarea temporară a problemei.

Iată ce ne-au comunicat aceștia vineri dimineață:

„Începând din seara de joi, 28 octombrie, Colterm a reînceput furnizarea agentului termic pentru clienții sistemului centralizat de încălzire. Din păcate, distribuitorul de gaz a întârziat livrarea acestuia cu patru-cinci ore, motiv pentru care nu am reușit să repunem în funcțiune sistemul de încălzire în timpul în care estimăm că se va întâmpla, instalațiile fiind repornite aseară, după ora 18.

Prioritare la alimentare au fost spitalele din Timișoara racordate la Colterm, motiv pentru care alimentarea celorlalte puncte termice a întârziat peste estimările noastre. Ne cerem scuze timișorenilor cărora le-am prelungit acest disconfort și îi asigurăm că, în cursul acestei zile, toate punctele termice vor fi alimentate și toți timișorenii vor avea căldură și apă caldă. Întârzieri în furnizare vor fi la o parte dintre clienții din zona de nord a orașului, respectiv a celor arondați punctelor termice 13, 50 și Diana, unde există o avarie care se va remedia până în orele următoare, ca până cel târziu la ora 20 și acestea să fie alimentate cu agent termic.

CITEȘTE ȘI: Halucinant! Gherila primarului Fritz primește până la 5.000 de lei per postare! Dezvăluire făcută de Nicolae Robu

Așa cum s-a anunțat în toată această perioadă, temperatura la care vom furniza căldură va fi scăzută, de 35 de grade la plecarea din punctele termice. Ne cerem scuze timișorenilor și îi asigurăm că, în continuare, se fac eforturi din partea noastră și a executivului Primărie pentru ca situația furnizării de agent termic să fie remediată”
Tot vineri, după ora 14, în urma numeroaselor sesizări, Colterm a revenit cu noi explicații:

„Repornirea sistemului centralizat de termoficare, după mai bine de 48 de ore de nefuncționare, necesită un timp de peste 12 ore până când întreaga rețea se încălzește la parametrii de funcționare, și până când timișorenii vor simți efectiv căldură în calorifere și apă caldă la robinete. Așa cum am anunțat, în seara de 28 octombrie au fost repornite, cu prioritate, punctele termice cărora le sunt arondate spitalele timișorene, conectate la sistemul centralizat de termoficare. Era prioritar ca cei aflați în suferință să beneficieze, cât mai repede, de confortul termic necesar! De aceea, inclusiv clienții Colterm aflați pe traseele punctelor termice la care sunt arondate spitalele au avut apă caldă și căldură imediat ce acestea au fost repuse în funcție.

CITEȘTE ȘI: Gheorghiță, precizări privind doza booster pentru cei vaccinați cu Moderna și Johnson&Johnson. Intră în vigoare

Având în vedere că rețeaua termică a municipiului Timișoara (primară și secundară) măsoară 310 kilometri, aducerea agentului termic la parametrii de temperatură care să se simtă efectiv în locuințe poate dura și peste 12 ore. Suntem conștienți că este o situație mai mult decât neplăcută pentru toți clienții noștri, dar îi asigurăm că se lucrează intens pentru ca, până în seara acestei zile, toate punctele termice să fie pornite și să ajungă la parametrii optimi”.

Oricum, gazul metan va fi furnizat către Colterm doar până luni, 1 noiembrie, la ora 7, de la acel moment calvarul zecilor de mii de timișoreni urmând să continue, dacă nu cumva în weekend se va întâmpla o minune.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai multe scuze decât căldură de la Colterm. Timișorenii sunt furioși, iar calvarul ar putea continua după 1 noiembrie

  1. intr o dimineata indragitii redactori de la Radio Actualitati facand o gluma a rugat bucurestenii sa le scrie „ce ar zice un calorifer din Bucuresti daca ar pune cineva mana pe el „as fi vrut sa le scriu si eu da cum nu eram bucurestean pot spune ce ar zice un calorifer la Timisoara daca ar pune cineva mana pe el .Parafrazand-o pe Andra cu melodia din”  Pe Aripile vantului” marca Andr-uta ” si nebunesc cand ma atingi 

Lasă un răspuns