Mai multe șanse pentru copiii care vin pe lume în vestul țării

bebelus 3

În Regiunea Vest, media de mortalitate infantilă a fost, la nivelul anului 2016, de 6,8 la mia de copii născuți vii, sub cea națională de 7,3, susțin reprezentanții Organizației ”Salvați Copiii” România.

În județele Caraș-Severin și Timiș, rata mortalității infantile a scăzut semnificativ, de la 12,8, respectiv 7,5 la mia de copii născuți vii în 2015, la 9,7, respectiv 4,7, anul trecut. În județul Arad se păstrează o valoare similară cu cea de anul trecut, 6,2 la mie.

Principala cauză de mortalitate infantilă este prematuritatea, care înregistrează o creștere semnificativă în aproape toate țările lumii. Copiii prematuri au mari șanse de supraviețuire, dacă maternitatea în care se nasc are la dispoziție aparatură medicală adecvată unei intervenții rapide.

”Salvaţi Copiii” a donat până acum în zona de vest a ţării 60 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor, în valoare de 392.000 euro. Au fost vizate unitățile sanitare din Arad, Caransebeș, Reșița, Oravița, Hunedoara, Petroșani, Deva, Hațeg și Timișoara.

În întreaga țară, numai din fondurile colectate între 2012 și 2016 din redirecționarea a 20 la sută din impozitul pe profit, organizația a dotat maternitățile cu aparatură medicală necesară salvării copiilor născuți prematur, în valoare totală de 1.245.700 de euro.

Potrivit reprezentanților asociației, în România, un copil din zece se naşte prematur şi are nevoie de asistență medicală adecvată încă din primul minut de viață, pentru a supraviețui și pentru a recupera decalajul, astfel încât să facă față mediului extern.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns