Mai multe locuri la creșă în toamnă

cresa

Creşterea numărului de solicitări pentru înscrierea copiilor la creşă (646 de cereri în etapa cererilor de intenţie din luna mai, etapa de înscriere propriu-zisă fiind în derulare), faţă de numărul limitat de locuri (205 în 13 unităţi) a intensificat demersurile municipalităţii timișorene pentru realizarea unora noi.

O parte vor prinde contur prin reamenajarea unor spații cu fonduri de la bugetul local. Acestea vor fi redate circuitului funcţional, odată cu începerea anului şcolar 2017-2018, cu destinaţia de creșe. Va fi reabilitat și amenajat spațiul nefolosit de la Grădiniţa cu program prelungit PP 37 din Calea Aradului nr. 38, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 175.000 de lei (fără TVA). În același mod va fi refolosit spațiul de la Grădiniţa cu program normal PN7 din zona Pieţei Nicolae Bălcescu, Strada Independenţei nr. 18, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 110.000 de lei (fără TVA), precum și spațiul din incinta Grădiniţei cu program prelungit PP 27 de pe Str. Brânduşei nr. 15 (valoarea estimată – 140.000 lei, fără TVA). În total vor fi 170 de noi locuri în creşe, realizate în acest an cu fonduri de la bugetul local.

Pentru ridicarea unor construcţii noi de tip creşă cu fonduri de la Uniunea Europeană, primăria a analizat necesitatea înfiinţării a două creşe, una în zona de nord a oraşului şi alta în sud. Au fost identificate trei terenuri: I.I. de la Brad nr. 1/E, strada Prahova nr. 12 şi un teren de 8.000 mp pe strada Bogdăneştilor.

S-a mai avut în vedere un teren pe strada N. D. Cocea, dar acesta nu este, deocamdată, dezmembrat. Au mai fost identificate şi două grădiniţe care pot fi transformate în creşe: cea din strada Ţebea nr.12 (Blaşcovici) şi fosta şcoală/ grădiniţă din zona Freidorf.

Biroul Proiecte Diverse va demara realizarea documentaţiei pentru achiziţionarea serviciului de proiectare a noii construcţii în Calea Lipovei, urmând să fie decis amplasamentul celei de-a doua. Finanţarea se va face prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 4 – „Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă”, prin care se pot finanţa construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii pentru educaţia timpurie antepreşcolară (creşe) şi preşcolară (grădiniţe).

Costul estimativ al construcţiei unei creşe noi este de aproximativ două milioane de euro (alocarea pentru Timişoara este de 3,5 milioane de euro).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai multe locuri la creșă în toamnă

  1. O initiativa laudabila, dar cum puteti amenaja o cresa in 2/4 apartamente de la parterul unui bloc, dormitor,spatiu de joaca,sala de mse etc.respectati prevederile legale? Acel spatiu a fost necorespunzator si pentru gradinita. Ce spun institutiile abilitate? Pompieri, DSP etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *