Mai mare cu 1%. Apartamentele vechi din Timișoara, mai scumpe decât cele noi. Analiștii observă aici o evoluție imobiliară atipică

Apartamentele vechi din Timișoara, mai scumpe decât cele noi. Analiștii observă aici o evoluție imobiliară atipică

Mai mare cu 1%. Apartamentele vechi din Timișoara, mai scumpe decât cele noi. Analiștii observă aici o evoluție imobiliară atipică.

Apartamentele vechi din municipiul Timișoara au înregistrat o scumpire față de apartamentele noi, informează Agenția de presă Rador, care semnalează o evoluție imobiliară atipică în acest oraș.

CITEȘTE ȘI: Situație disperată la Colterm. Dominic Fritz cere ajutor primului ministru

În cazul apartamentelor vechi, proprietarii cer în medie 1.367 de euro pe metru pătrat util, față de 1.354 de euro pe metru pătrat în luna decembrie 2021, spune marketing managerul portalului Imobiliare.ro, Daniel Crainic, citat de Rador.

Mai scump. Apartamentele din Timișoara: evoluție atipică a prețurilor

El este de părere că Timişoara cunoaşte o evoluţie atipică faţă de restul oraşelor de aceeaşi dimensiune, Cluj, Braşov, chiar Iaşi şi Constanţa, având la nivelul întregului an o creştere de 6,7%, mult sub media naţională, la jumătate faţă de media naţională. Specialistul în imobiliare mai crede că timişorenii au reacţionat diferit şi la contextul pandemiei faţă de ceilalţi cetăţeni din ţară, Timişoara fiind în stare de alertă sau de carantină pe perioadă mai îndelungată decât celelalte oraşe din ţară.

Potrivit analizei platformei menționate, locuințele din noile ansambluri rezidențiale s-au scumpit la începutul acestui an cu 0,9%, de la 1.397 la 1.410 euro pe metru pătrat.

sursa foto: Economedia

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai mare cu 1%. Apartamentele vechi din Timișoara, mai scumpe decât cele noi. Analiștii observă aici o evoluție imobiliară atipică

  1. Pai cumpăra lumea tot apartamentul vechi și îl renovează. Astea noi în 3 ani îs pline de igrasie, se aud vecinii mai ceva decât pe stadion, zonele unde sunt construite nu au deloc asfalt, nu au mijloace de transport în comun și sunt departe de puncte de interes. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *