Mai ca-n balada „Mioriţa”… cu primarul-cioban al unei comune din Timiş celebră în toată ţara

oi 2

Primarul unei comune din Timiş este un crescător de oi. A devenit edil-şef în urma alegerilor din vara trecută, când comuna a devenit celebră la nivel naţional, după o prezenţă de pomină: dublă faţă de numărul celor înscrişi pe listă!

Unii au zis că au fost aduşi la vot şi ciobani din alte zone, în urma unui proces de transhumanţă electorală, alţii au speculat că ar fi votat şi mioarele, cert este că Simion Pop a devenit primar la Secaş, având de păstorit şi alte lucruri în afară de animale. Iar problemele nu au întârziat să apară.

Culmea ironiei, ele ţin tot de partea mioritică, fiind vorba de un contract de arendare a unei păşuni comunale cu o suprafaţă de 75 de hectare. E drept, când a devenit primar, Simion Pop a renunţat la acel contract, dar nu şi în perioada anterioară, cât timp a fost consilier, ceea ce tot incompatibilitate se cheamă.

Primarul are, însă, o justificare pentru acea continuare a contractului, una tot derivată din balada Mioriţa: „Ce să fac, aveam animale de crescut”.

În plus, suma pentru care a fost arendat terenul este la jumătatea celor practicate în alte comune, iar primarul a luat şi subvenţii mai mari decât i se cuvenau. Acest ultim aspect va fi, însă, reglementat rapid, după cum au comunicat cei de la APIA Timişoara: pentru că a încasat plăţi necuvenite în 2015, Simion Pop va fi taxat la alocările din 2016.

Nu este un aspect de natură penală, astfel de necorelări între suprafeţele declarate şi cele reale fiind foarte des întâlnite şi ţinând mai mult de calitatea terenului decât de reaua-intenţie a solicitantului. Acum, rămâne de văzut ce vor spune inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, atunci când vor veni „pe-un picior de plai, la Secaş în rai…”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *