Magistraţii din Bucureşti îngraşă ţânţarii de la Timişoara

OMS avertizează asupra înmulţirii ţânţarilor care transmit boli virale în Europa

Şi la Timişoara, ca peste tot, există țânțari. Dar nu unii obișnuiți, ci mai bine crescuți decât în alte părți. Bătrâni de câțiva ani. Ne-am pricopsit cu ei în momentul în care primarul Nicolae Robu a vrut să contracteze o firmă care să facă dezinsecția orașului. Pentru aceasta a organizat o licitație, că așa zice legea.

Ghinionul nostru, norocul țânțarilor, care, astfel, au obținut drept de viață pe durată nelimitată în municipiul de pe Bega. Aceasta, întrucât unul dintre participanți, o firmă de prin București, pe nume Romprest, a contestat licitația în instanță. Se întâmpla în urmă cu trei ani.

Juriştii primăriei au cerut judecarea cu celeritate

Procesul s-a judecat la Tribunalul București, vreun an, dar redactarea sentinței și comunicarea ei părților a durat încă doi! Deși primarului nostru i s-ar fi părut firesc ca judecătorii de pe alte meleaguri să-și dea seama că nu e un proces oarecare, în joc fiind sănătatea unei comunități întregi, în realitate lucrurile n-au stat deloc așa.

Citeşte şi: Accident cumplit în Banat! Sunt morţi şi răniţi

Magistrații au analizat cauza prin prisma probelor existente la dosar. Juriștii primăriei nu au solicitat judecarea lui cu celeritate și nici nu au depus la dosar vreun document oficial sau măcar vreun articol de ziar care să facă dovada necesității imperative a finalizării litigiului!

Trecând peste această „scăpare” a juriştilor care i-a ”înțepat” un pic cam mult pe timișoreni (în tot acest răstimp s-a încercat o oarecare dezinsecție, dar limitată mult din cauza cadrului legal) Primăria Timișoara a obținut, recent, mult-așteptatul câștig de cauză în procesul cu Romprest.

Nu vă așteptați însă ca de mâine să auziți elicoptere survolând spațiul aerian al orașului pentru a împrăştia susbtanțe contra țânțarilor și nici oameni cu masca de gaze la fiecare colț de stradă stropind împotriva insectelor! În acest moment, firma Romprest se află în perioada legală în care poate formula recurs împotriva sentinței primei instanțe. Dacă se va prevala de acest drept, la cum decurge procedura în instanțele din Capitală, țânțarii noștri au șanse mari să ajungă, în curând, mutanți.

Ca o paranteză, teoretic vorbind, s-ar putea contracta o altă firmă în caz de forță majoră (cum s-a întâmplat anul trecut, din cauza virusului Zika), însă există o teamă majoră legată de controalele inspectorilor Curții de Conturi, care i-ar putea trimite în fața procurorilor DNA pe angajații primăriei pentru cheltuirea necorespunzătoare a banului public, așa cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri.

Dacă însă Romprest va renunța la proces, primăria va putea organiza o altă licitație. Firește, sperăm ca edilul-șef al orașului să găsească o modalitate legală de a-i împiedica pe cei de la Romprest să mai participe și, cine știe, poate și o soluție legală pentru ca viitoarea capitală culturală europeană să nu fie acaparată de ţânţari…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Magistraţii din Bucureşti îngraşă ţânţarii de la Timişoara

  1. „Juriștii primăriei nu au solicitat judecarea lui cu celeritate și nici nu au depus la dosar vreun document oficial sau măcar vreun articol de ziar care să facă dovada necesității imperative a finalizării litigiului!”

    Pana la urma, concluzia este ca juristii Primariei Timisoara sunt vinovati pentru durata mare a procesului, nu magistratii din Bucuresti. Daca partea interesata de judecarea cu celeritate (adica Primaria Timisoara, reprezentata prin „harnicii” ei juristi) nu cere, atunci nu e de mirare ca magistratii (care sunt si asa insuficienti si coplesiti de dosare) nu au judecat cu celeritate. Harnicie mare la Timisoara…

  2. Primaria putea,si poate,sa-si infiinteze propria firma de dezinsectie-deratizare,asa cum avea inainte de 89,asa cum au multe alte entitati administrativ-teritoriale mai mici,si cu rezultate financiare excelente.Poate departamentul juridic al primariei sa ne arate cu subiect si predicat,care paragrafe de lege din Codul civil,penal,sau codul de procedura civila si penala ii interzice primariei chestia asta?A,ca nu se mai imbogatesc niste firme cu specific dupa stropeala cu apa chioara contra tantarilor,cum era cu ceva ani in urma,asta nu e o tragedie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *