Edilii Timişoarei se poticnesc pe Drumul Boilor

Traficul de pe Calea Buziaşului ar urma să se descongestioneze serios şi, totodată, legătura rutieră între Timişoara şi Moşniţa se va scurta considerabil după ce va fi pusă în practică o investiţie pe care municipalitatea urbei de pe Bega o tot vehiculează de câţiva ani.

Este vorba, mai exact, despre o legătură între Calea Moşniţei şi drumul comunal 149 Timișoara – Moșnița Veche – Bucovăţ. În orice caz, un pas înainte spre refacerea Drumului Boilor, nume sub care era cunoscută cândva această rută, a fost făcut la ultima reunire în plen a consilierilor locali timişoreni.

O investiţie despre care se bate mult toba, dar se face prea puţin şi foarte lent

Din păcate, în cazul acestei investiţii, despre care mai mult se vorbeşte în ultimii cinci ani decât se face ceva concret, edilii timişoreni au cam pus… carul înaintea boilor. Au sperat, mai precis, că după terminarea studiului de fezabilitate se vor putea apuca de treabă. N-au putut să treacă, însă, la organizarea licitaţiei pentru executarea lucrărilor, deoarece au scăpat din vedere „micul” amănunt că traseul preconizat trece prin… mai multe proprietăţi private.

Proprietarii respectivi au fost în cele din urmă de acord să doneze municipalităţii suprafeţele necesare pentru amenajarea drumului, însă doar cu condiţia ca primăria să suporte cheltuielile pentru a-i racorda la noua șosea, precum şi pentru toate utilitățile aferente.

Hotărârea adoptată marţi de Consiliul Local vizează demararea procedurilor pentru acceptarea donaţiilor proprietarilor de terenuri, în vederea realizării drumului de legătură între Calea Moşniţei şi drumul comunal 149. „Toate cheltuielile impuse de întocmirea şi avizarea documentaţiilor topo-cadastrale, perfectarea contractelor de donaţie, dezmembrări, partaje şi ieşiri din indiviziune pentru toate părţile contractante din toate aceste acte notariale, vor fi suportate de către municipiul Timişoara”, se specifică în actul normativ local.

Edilii Moşniţei au asfaltat încă de acum doi ani două treimi din drum!

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea investiţiei este aproximată la 4,4 milioane de euro, drumul urmând să aibă două benzi și o lungime de circa un kilometru şi jumătate. Cu alte cuvinte, nu ar fi cine ştie ce măreaţă realizare, şi tocmai de aceea este condamnabilă tărăgănarea exasperantă a investiţiei.

Trebuie precizat faptul că drumul comunal respectiv este deja asfaltat încă din 2015, pe raza administrativă a comunei Moşniţa Nouă. Desigur, edilii Moşniţei s-au oprit din asfaltare exact la limita care le desparte teritoriul unităţii administrative de cel al Timişoarei.

Au pus bani şi de la bugetul local, au obţinut şi o finanţare prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală şi au reuşit să pună la punct circa două treimi din Drumul Boilor. Treimea care îi revine municipalităţii timişorene, însă, se tot lasă aşteptată…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Edilii Timişoarei se poticnesc pe Drumul Boilor

  1. Voi chiar ati luat razna de tot,cum sa dai 4.4 milioane de euro pt 1.5 in de strada,e revoltător,sa se autosesizeze i organizatie sau chiar primaria si sa adica evaluatori din afara tarii ca doar din banii asta ne ar face si nemtii la standardele lor si cred ca ajungeau pana in Albina cu banii acestia

Lasă un răspuns