Ludovic Orban: Şcoala începe pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie. Nu au fost discuţii oficiale privind amânarea

ludovic orban 6

Premierul Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că şcoala va începe pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie, aşa cum circulă diferite scenarii. Orban declarase vineri că există puncte de vedere exprimate de medici și specialiști ca anul școlar să înceapă în data de 14 septembrie online, iar fizic de la 1 octombrie.

De unde aţi scos acest scenariu? (…) Se transformă în ştire ceva care nu e o ştire? Mi se pare ciudat. Am spus că au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat că mulţi dintre cei infectaţi se întorceau din sejururi. Şi că sunt puncte de vedere legate de faptul că ar trebui consumată boala într-o perioadă”, a precizat, sâmbătă, premierul Ludovic Orban.

Totodată, şeful Guvernului a declarat că nu au fost discuţii oficiale privind amânarea deschiderii noului an şcolar, dar că aşteaptă punctul de vedere al grupurilor organizate ale medicilor.

„Dar nu s-a luat nicio decizie, am spus. Nu s-a discutat oficial la nivelul guvernului, aşteptăm punctul de vedere al grupurilor organizate ale medicilor specialişti în domeniu şi în funcţie de asta vom anunţa, dacă e ceva de anunţat. Oricum, şcoala începe pe 14 septembrie, asta am anunţat”, a precizat, sâmbătă, premierul Ludovic Orban.

Declaraţiile vin în contextul în care premierul a declarat vineri că nu exclude posibilitatea ca elevii să vină la cursuri abia pe 1 octombrie, iar primele două saptămâni să fie de școală on-line.

„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a declarat Ludovic Orban.

„În mod evident, se va anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate”, a spus Orban, întrebat dacă autorităţile analizează posibilitatea ca şcolile să înceapă cursurile cu prezenţa fizică la clase de la 1 octombrie, iar în perioada 14 septembrie – 1 octombrie cursurile să se desfăşoare on-line.

 

alba24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ludovic Orban: Şcoala începe pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie. Nu au fost discuţii oficiale privind amânarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *