Ludovic Orban: ”Cine atacă premierul trebuie să plece acasă”. Reacția lui Cîțu, întrebat dacă îl va demite de la Transporturi pe Cătălin Drulă, parlamentar de Timiș

Liberalii s-au reunit luni în cadrul unei şedinţe la finalul căreia au anunţat că premierul Cîţu are ”susținerea noastră totală”. ”Cine atacă premierul trebuie să plece acasă”, transmite Orban, conform observatornews.ro.

Ludovic Orban a spus într-o conferinţă la finalul şedinţei că atunci când un ministru face declaraţii împotriva unui coleg de Guvern, în special la adresa premierului, înseamnă că acesta nu mai vrea să facă parte din Executiv. „În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă”, a adăugat liderul PNL, care a completat că este sigur că nu este o criză politică, însă consideră că momentul va fi depăşit, iar USR-PLUS va fi suficient de responsabil încât să nominalizeze pe cineva la Ministerul Sănătăţii.

La rândul său, premierul Florin Cîţu, întrebat dacă Cătălin Drulă va fi schimbat de la Ministerul Transporturilor, a răspuns: „Voi evalua miniştrii pe ceea ce fac, nu pe ceea ce spun că fac. Vorbim de reforme şi le-am cerut miniştrilor să facă reforme şi au susţinerea mea. Până acum nu am văzut un plan de reducere a cheltuielilor bugetare. Cel mai simplu mod de reformă e să te uiţi la propriul minister, nu să te lupţi cu sindicatele”.

Cătălin Drulă, parlamentar de Timiș, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, l-a criticat dur pe premierul Florin Cîțu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. ”Un zombie politic”, l-a caracterizat Drulă pe Cîțu, arătând că acesta și-a pierdut încrederea principalului partener de coaliție.

Mediafax Foto / Alexandru Dobre / Hepta


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns