Ludovic Orban, anunț despre majorarea alocațiilor copiilor: „Ne-am gândit la un mecanism de creștere în etape”

discursul

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații, la sediul PNL, privind majorarea alocațiilor copiilor. Șeful Executivului a anunțat că alocațiile vor fi majorate, însă procentul cu care acestea vor crește va fi stabilit pe baza prognozelor.

CITEȘTE ȘI: 1.104 cazuri noi de COVID-19 la doar 7.500 de teste. Situația pe județe

„Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să spun sigur e că vom crește alocațiile.

Ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere a alocațiilor depinde de prognozele pe care le facem”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a refuzat să avanseze un procent cu care vor fi majorate alocațiilor.

Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom crește”, a mai spus Orban.

CCR a declarat constituțională legea prin care ar trebui să se dubleze alocațiile copiilor

În 15 iulie, Curtea Constituțională a României (CCR) a obligat Palatul Victoria să dubleze alocaţiile copiilor, de la 150 de lei la 300 de lei. Asta după ce Executivul atacase legea la Curte.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a decis Curtea Constituțională a României.

Legea privind dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august 2020 a fost atacată de Guvern, care a susținut că nu există prevăzute sursele de finanțare.

La începutul lunii iunie Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor. Decizia a fost luată cu 209 voturi „pentru”, trei „împotrivă şi 98 de abțineri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *