Lucruri cheie de știut pentru a alege un fotoliu confortabil și elegant

Lucruri cheie de știut pentru a alege un fotoliu confortabil și elegant

Este una dintre cele mai personale piese ale casei deoarece este achiziționată pentru folosirea și relaxarea celor care o aleg. Iată lucrurile cheie de știut pentru a alege fotoliul care se potrivește cel mai bine stilului și personalității casei tale.

Atunci când ne confruntăm cu decorarea sufrageriei, de obicei luăm în considerare foarte conștiincios ce să facem pe pereți: culori și combinații ale acestora, tapet, tablouri decorative… Ce canapea să cumpărăm sau ce mobilier să achiziționăm pentru a găzdui televizorul, cărți și detalii decorative: rame cu fotografii, lumânări, vaze… Și, bineînțeles, ne îngrijorează și iluminatul pentru că necesită o bună parte din buget și timp.

Dar din această secțiune de decor vrem să vorbim despre o piesă de mobilier căreia i se acordă în general o importanță mai mică. Se alege în general în ultimul moment și, de multe ori, doar dacă avem ceva spațiu liber: este vorba despre fotolii. Cu toate acestea, credem că fotoliul este o piesă cu adevărat importantă în structura camerei. Dar mai presus de toate, este o piesă de mobilier pentru plăcerea ta.

Fotoliul este o piesă de mobilier gândită doar pentru o persoană. Nu este ca canapea, generoasă și colectivă. Fotoliul evidențiază persoana ca individ. Cu brațele și, uneori, cu spătarul, este învăluitor și primitor.

Gândit în acest fel, s-ar putea părea că alegerea ta este simplă: persoanei care urmează să-l folosească pur și simplu trebuie să-i placă. Cel mai important lucru este alegerea este personală. Stând pe acel scaun vom citi, ne vom gândi, ne vom relaxa, vom asculta muzică sau pur și simplu ne vom bucura de acea piesă de mobilier.

Într-adevăr, în parte așa este. Dar cu nuanțe. Dacă ne gândim cum ar trebui să fie fotolii ideale, ne vin în minte două idei: primul lucru este confortabil; al doilea, cu mult stil.

În ciuda confortului și stilului, fotoliul încă aparține secțiunii „plan ”, nu se numără printre piesele esențiale de mobilier. De multe ori nu achiziționăm fotolii pentru că par să ocupe mult spațiu și sunt potrivite doar pentru case și camere de zi mari. Însă realitatea este că, uneori, este mai potrivit să așezi două fotolii mici decât o canapea mare cu două locuri. Din fericire, există o mulțime de posibilități în piață și trebuie doar să o cauți pe cea potrivită pentru locul – mic sau mare – pe care îl avem la dispoziție.

Patru lucruri cheie pentru a alege fotolii în mod corect

  1. În orice caz, este important ca piesa să nu fie disproporționată față de restul mobilierului și spațiului disponibil. Știi deja că în decor, eclectismul este la modă, dar până la un punct. Dacă ai o cameră de zi clar clasică, două fotolii în stil industrial sau un design extrem de contemporan va fi deplasat.
  2. În ceea ce privește tapițeria aleasă, îți recomandăm să alegi o culoare vibrantă dacă restul decorului este neutru. Vei putea oferi o notă distractivă și veselă, iar piesa ta preferată de mobilier va căpăta o mai mare importanță. Dar dacă există deja suficientă culoare în cameră, este mai bine să alegi ceva mai convențional: un bej, un ocru sau – o tendință deja de mult timp – un gri închis care se coordonează cu aproape orice culoare.
  3. Dacă nu ești sigur unde să îl așezi, un fotoliu poate fi fără îndoială perfect ca piesa principală a unui colț de lectură. În acest caz, trebuie să ții cont de faptul că fotoliul va coexista cu piese prietenoase precum o lampă de citit și o masă auxiliară. Dar poate, de asemenea, să completeze o zonă de locuit. Într-adevăr, poate fi locul perfect din care să discuți sau să te uiți la televizor.

4. O altă idee: fotoliul amplasat într-un colț al dormitorului este un clasic. De exemplu, dacă ai unul mare și decizi să așezi colțul de lectură acolo și nu în sufragerie. Dar și în hol pentru a-l folosi ca descălțător. Sau poți folosi fotolii pentru a separa camerele dacă ești unul dintre norocoșii care are suficient spațiu pentru a se bucura de o zonă de dressing.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns