Limita de viteză în Timișoara revine la 50 km/h. Semafoare desființate în cinci intersecții

Limita de viteză în Timișoara revine la 50 km/h. Semafoare desființate în cinci intersecții

Comisia de circulație a Primăriei Timișoara a decis ca pe anumite sectoare de drum public din municipiu viteza de circulație maximă admisă să fie de 50 de kilometri pe oră, începând de la data de 1 Decembrie 2021. Regula a fost luată cu unanimitate de voturi pentru siguranța participanților la traficul rutier și vizează, de fapt, câteva marile artere de ieșire din oraș, cum ar fi Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Bărnuțiu, Bd. Take Ionescu sau Bd. Liviu Rebreanu. La ora actuală, pe unele dintre marile artere limita este chiar și de 70 de kilometri pe oră.

 

Semafoare desființate în cinci intersecții

O altă decizie aprobată în ședința de ieri a fost cea de desființare a instalațiilor de semaforizare din cinci intersecții, unde nu s-ar justifică prezența acestora: Piața Iuliu Maniu; Bd. Regele Carol I – str. Iancu Văcărescu; str. Dr. Iosif Nemoianu – str. Dr. Liviu Gabor; Piața Mărăști; str. Mihail Kogălniceanu – str. Avram Imbroane (Gara de Est). ”Semafoarele respective sunt pe intermitent în clipa de față și vor fi date jos, etapizat, până la sfârșitul anului. Este prima etapă dintr-un proces mai amplu de verificare și eficientizare a sistemului de management al traficului, în următoarea etapă fiind testată semaforizarea din alte 15 intersecții. Menționăm că se împlinesc cinci ani de la finalizarea implementării sistemului de management al traficului, dată de la care pot fi operate modificări”, transmite Serviciul de comunicare al municipalității.

 

Se analizează și alte locuri din oraș

”Aceste corpuri de semaforizare nu au foarte multă utilitate în clipa de față, cât funcționează pe galben intermitent. Cu ocazia asta, le vom putea depozita și refolosi pentru viitoare proiecte de infrastructură ale orașului. Scopul nostru este să eficientizăm sistemul de semaforizare din oraș și vom supune mai multe intersecții semaforizate unei analize. Din acea analiză vom pune, de test, mai multe semafoare pe intermitent, pentru a afla dacă sunt chiar necesare, în vederea desființării lor”, precizează viceprimarul Ruben Lațcău.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Limita de viteză în Timișoara revine la 50 km/h. Semafoare desființate în cinci intersecții

  1. HALOO Primaria in frunte cu specialistul Ruben Lațcău.La urechile dumneavoastra nu a ajuns stirea ca in alte tari sant folosite de ani de zile in intersecti SEMAFOARE CU SENZORI.Ca nu vad scopul la 3 noaptea sa stai in intersectie sa astepti culoarea verde ca sa treci cand pe firul care este verde nu trece nici o masina.Sau asa prevede DESENUL????

Lasă un răspuns