Lucrările la Podul Dragalina se prelungesc

Șantierul de reabilitare a Podului Dragalina (fost Ștefan cel Mare) vor avea parte de o prelungire provocată de o situație cel puțin bizară.

CITEȘTE ȘI: Proprietarii de apartamente vor putea fi amendați cu până la 10.000 de lei, începând de vineri

Din nou, la fel ca în multe cazuri, situația din scripte nu se potrivește cu cea din teren, semn că ordinea din arhive nu a constituit principala preocupare a autorităților locale timișorene de acum câteva zeci de ani.

CITEȘTE ȘI: Cum arată casa care costă 1.000 de euro! Are 75 de metri pătrați și rezistă la cutremure și incendii

La Podul Dragalina, lucrările au fost întrerupte, fiind nevoie de verificarea proiectului. Rețelele de utilități s-au dovedit a fi altfel poziționate decât a avut în vedere proiectantul și față de cum erau prevăzute în documentele din arhive.

Din acest motiv s-a impus modificarea proiectului, dar revizuirea este aproape gata, astfel că peste una-două săptămâni, proiectantul va da dispoziție de șantier cu modificările pe care le-a operat, iar lucrările vor fi reluate.

Desigur, termenul de execuție nu se schimbă, dar dacă, independent de executant, lucrările se întrerup, acel interval se adaugă la termenul inițial.

Situația este foarte deranjantă, pentru că Podul Dragalina, pe care trec și liniile de tramvai, are o mare importanță pentru transportul din oraș”, a explicat primarul Nicolae Robu situația.

La reabilitarea Podului Dragalina lucrează firma Tehnodomus, iar termenul inițial de finalizare a reabilitării și modernizării acestuia a fost fixat la 24 februarie 2019.

După această întrerupere care nu a depins de constructor, termenul va fi prelungit corespunzător, astfel că abia prin primăvara viitoare, dacă nu cumva în vară, tramvaiele vor trece, din nou, podul spre Gara de Nord.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns