Lucrările la noul terminal pentru plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara au intrat în linie dreaptă (foto)

terminal aeroport

Lucrările la noul terminal pentru plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara au intrat în linie dreaptă.

Ianuarie 2024, acesta este termenul final al lucrărilor la noul terminal pentru plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara. Șantierul a fost deschis în toamna anului trecut, și până acum lucrările sunt realizate în proporție de 75 la sută.

terminal 1

„Până pe finalul anului, se va ajunge la 95%, urmând ca acele chestiuni finale care țin de finisaje și partea finală a unei investiții să fie făcute în ianuarie”, a afirmat ministrul Grindeanu, prezent, în această după-amiază, pe șantierul de la aeroportul timișorean.

terminal grindeanu

Noul terminal, proiectat pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați, va avea un sistem de control cu 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și alte două self check-in. Investiția va fi decontată prin Programul Operațional Infrastructură are (POIM).

CITEȘTE ȘI: Trei studenți din Timișoara au construit o bicicletă cu hidrogen

Ministrul Sorin Grindeanu a amintit, în context, și de alte proiecte mari de investiții în domeniul transporturilor care se vor derula în județul nostru, proiecte care vor intra în licitații în acest an.

terminal 2

Este vorba despre legătura feroviară Aeroport – Gara de Est, lucrările restante pe noul drum de legătură Timișoara – A1, respectiv proiectul de realizare a Centurii Vest.

terminal 3

Anunțul licitației pentru construirea căii ferate care va asigura legătura între Aeroport și Gara de Est, în lungime de 10 kilometri, a fost postat, deja, pe SEAP. Banii sunt asigurați din fonduri nerambursabile.

Licitația pentru lucrările la A1 va fi relansată în perioada imediat următoare, iar cea pentru Centura Vest, una cu patru benzi, în luna decembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *