Lucrările la Lămâița au fost lăsate baltă

lamaita1

Cartierul Freidorf a ratat șansa de a avea, în anul 2015, un loc de agrement nou amenajat. Aceasta s-a întâmplat cu toate că lucrările de reamenajare a bălții Lămâița, începute în luna martie 2015, ar fi trebuit finalizate în opt luni, adică acum două luni.

lamaita1Optimist ca întotdeauna, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, considera, la deschiderea șantierului, că acesta va fi închis încă înainte de termen, în cazul în care timpul ar fi fost favorabil. Iată că lucrurile nu s-au întâmplat așa, statistica dovedind că termenele de execuție sunt, în majoritatea cazurilor, depășite, iar devansarea acestora constituie o excepție.

Reconstrucția ecologică a bălții și reamenajarea terenului, cu suprafața totală de aproape un hectar, vor scoate din bugetul local două milioane de lei (fără TVA). Un element inedit îl constituie colectarea apei de ploaie de la 30 la sută din blocurile cu acoperiș din zonă și deversarea acesteia în baltă.

Șantierul de la balta Lămâița se prezenta, ieri, mai degrabă ca o mare de noroi, decât ca un viitor lac cu lebede. Din păcate, unii locuitori certați cu bunul simț au aruncat, din nou, diverse gunoaie care plutesc pe apă. Se pot vedea un ponton, un gard, copăcei și cam atât.

Nici măcar rățuștele nu erau acasă, pe baltă, dezamăgite, probabil, că lucrările nu au fost finalizate la termen.

Strada Lămâiței, care duce către baltă dinspre strada Nicolae Andreescu a rămas, și ea, uitată de mai-marii urbei, fiind plină de gropi și în mare nevoie de asfalt proaspăt. Probabil că edilii își vor întoarce curând privirile și spre acest cartier al Timișoarei, pentru că vor avea nevoie de voturi. Până atunci, însă, oamenii nu au decât să aștepte, printre noroaie și șantiere lăsate baltă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Lucrările la Lămâița au fost lăsate baltă

 1. Cum putem sa vorbim despre o balta ,, ecologica” , atat timp cat NU s- au facut lucrarile de ecologizare a baltii fiind curatita mizeria doar de pe margini ?
  Cum sa fie ecologica viitoarea balta cand in loc de piatra necesara ptr reconfigurarea baltii sau bagat zeci de basculante de betoane si asfalt rezultat din lucrarile facute de alte firme in oras?!!!
  Fac un apel ptr cei abilitati sa verifice respectivele lucrari de pe Lamaitei sa verifice si faptul ca LUCIUL de apa reconfigurat este mai mic cu mult decat in proiectul existent
  Este balta unde sau spalat multi,foarte multi banii si primarul Robu NU e strain , ca doar 2016 este un an electoral important.

 2. Freidorful e prea ,,departe” de oras ca sa fie putin interes si din partea DNA ,pentru jaful pe multi banii cu aceasta lucrare.
  S-a lucrat cu un tractor o draglina( care a curatit intradevar numai gunoaiele de pe marginea baltii) si zilnic alti muncitori adusi de la ,,pomul din Gara de Nord”.
  Nu cred ca tot ce s-a facut pana acum depaseste ca valoare REALA 100000 lei….
  JAF!

Lasă un răspuns