Lucrările la Centrul Cultural şi Educaţional Kuncz au un avans de 10 la sută. În același cartier se dorește reabilitarea unor străzi

Lucrările la Centrul Cultural şi Educaţional Kuncz au un avans de 10 la sută. În același cartier vor începe lucrări de reabilitare a unor străzi

Lucrările la Centrul Cultural şi Educaţional Kuncz au un avans de 10 la sută. În același cartier vor începe lucrări de reabilitare a unor străzi

Noua clădire cu parter și două etaje se construiește pe str. Satu Mare, nr. 1A, cu finanţare în cadrul POR 2014-2020, prin Axa prioritară 9 Sprijinirea Regenerării Economice şi Sociale a Comunităţilor Defavorizate din Mediul Urban.

Viitorul centru va oferi servicii sociale, educaționale și culturale pentru o sută de copii din cartierul Kuncz.

Este destinat în mod special tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, aflați în risc de excluziune socială.

”Copii care acum au mai puține șanse de a reuși în viață vor învăța diverse deprinderi prin activități de recreere, într-un mediu sigur. Vor învăța cum să participe activ la viața comunității lor și vor putea participa la diverse cursuri pentru a învăța să cânte la diverse instrumente.

CITEȘTE ȘI: Instanţa de judecată a anulat autorizaţia de construire prin care userista Aida Szilagyi a făcut bloc dintr-o casă unifamilială

Clădirea cu două niveluri, în care va funcționa viitorul Centru Cultural Educațional Kuncz, va include spații de odihnă, recreere şi relaxare prin: amenajarea unor săli pentru cursuri artistice, sală de sport, activităţi de asistenţă la efectuarea temelor (after school), sală de mese”, transmite Primăria Timișoara.

Lucrările sunt executate de Nedex Grup SRL. Valoarea totală a proiectului este de 7.017.973,83 lei, cu TVA inclus.

Data de început a proiectului a fost 12.02.2021, iar data de finalizare este 28.04.2023.

Lucrările au fost realizate în proporție de 26%(amenajarea terenului, relocarea utilităților și terasamentelor aferente clădirii au fost realizate în totalitate, structura de rezistență este realizată în proporție de 60%). Per total, există un avans de 10% în progresul execuției.

”Este șansa data acestor copii de a-și descoperi și dezvolta talente care să-i ajute să ducă o viață bună și să scape de stigmatul sărăciei.

Tot în Kuncz vom începe lucrări de infrastructură. Avem depuse pentru finanțare cu fonduri nerambursabile prin GAL reabilitarea străzilor: Aviatorilor, Satu Mare, Zefirului, Baia, Energiei, Muntele Mic, Poiana Mărului, Sălaj, Sovata, Subuleasa, Târgu Mureș, Zefirului, Ioan Alexandru”, transmite Dominic Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *