Cum a atras o primărie din vestul țării fonduri europene de 20 de milioane de euro

Cum a atras o primărie din vestul țării fonduri europene de 20 de milioane de euro

Cum a atras o primărie din vestul țării fonduri europene de 20 de milioane de euro

Cristian Laza, primarul comunei cu cele mai multe fonduri europene accesate din România, afirmă că, imediat după ce a câștigat mandatul, a creat un departament specializat pentru atragerea acestor fonduri, unde lucrează patru oameni, de multe ori „zi-lumină”.

„Încă de la începutul preluării funcției de primar, am conștientizat faptul că fondurile europene vor fi singura soluție pentru dezvoltarea comunei noastre. În acest sens, am înființat un departament de fonduri europene.

CITEȘTE ȘI: Haos în Primăria Timișoara! Nimic nou sub soare, Fritz e trimis iarăşi la plimbare

Am patru colegi care se ocupă doar de acest aspect, o fac foarte bine și rezultatele nu au așteptat să apară”, a spus primarul comunei Sânmartin din Bihor, în cadrul dezbaterii „Jurnal de primar. Cum poți moderniza o comună cu fonduri europene”, organizată de Sierra Quadrant.

Este „un efort suplimentar” iar acești oameni „de multe ori, lucrează zi-lumină, dar asta este situația, ne bucurăm când aceste investiții sunt realizate în comunitățile noastre, ori, fără muncă, este imposibil să realizăm ceva de consistență și de durată”, a explicat primarul comunei care a atras fonduri europene în valoare de peste 20 de milioane de euro.

Cristian Laza a precizat că nu este de acord cu acei primari care spun, atunci când lucrezi cu fonduri europene: „Domnule, este mult mai greu”.

„Eu nu aș împărtăși această idee, pentru că nimeni nu îți dă 10 milioane de euro de exemplu doar că ești tu frumos şi deștept. Trebuie să demonstrezi eligibilitatea proiectului, să fie un proiect viabil, să îndeplinești condițiile cerute în ghidul de finanțare.

În acest sens, consider că este o muncă, dar este o normalitate, pentru asta suntem aici”, a arătat acesta.

„Sunt bani care, efectiv, îţi vin. Sigur, este o monitorizare mult mai atentă, dar normală şi decentă, din punctul meu de vedere”, a mai spus el, conform g4media.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *